Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου

Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τον κύκλο των σχολικών σπουδών τους δίνει το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Σύρου σε εργαζομένους που αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα ημερήσια μαθήματα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ωστόσο, το δικαίωμα εγγραφής παρέχεται εξίσου και σε άνεργους, στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να αποφύγουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και να εξελιχθούν πνευματικά, κοινωνικά και επαγγελματικά.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Σύρου ιδρύθηκε το 2000 και συστεγάζεται με το 1ο και το 3ο Γυμνάσιο Σύρου. Στο σχολείο, φοιτούν μαθητές και μαθήτριες που συνήθως εργάζονται το πρωί και επιθυμούν τόσο να διεκπεραιώσουν τις μαθητικές τους υποχρεώσεις, όσο και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Ο σύλλογος των καθηγητών του εσπερινού γυμνασίου Σύρου προσπαθεί να συμμερίζεται τις ανησυχίες και τα προβλήματα των μαθητών και να τους καθοδηγεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που τους επιφέρει η καθημερινότητα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Απολυτήριοι Τίτλοι Εσπερινού Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου είναι ισότιμοι με τους αντίστοιχους των Ημερησίων Σχολείων και η πρόσβαση για όσους επιθυμούν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή. Συγκεκριμένα, οι φετινοί επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων στο τμήμα Φιλολογίας(ΑΕΙ) και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΑΕΙ) εισήχθησαν με χαμηλότερη βαθμολογία σε σχέση με τους επιτυχόντες των Ημερήσιων Λυκείων. Όσοι δεν κατέχουν απολυτήριο Δημοτικού μπορούν να εξεταστούν σε Δημοτικό Σχολείο που ορίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και στη συνέχεια να εγγραφούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες στη διεύθυνση: Αλέκου παναγούλη 3 (Ξηρόκαμπος) και να καλέσουν στα τηλέφωνα: 2281082566 (απογευματινές ώρες) και 6942921483 (Γεώργιος Ζαγκούλης). E-mail: mail@gym-esp-syrou.kyk.sch.gr και ηλεκτρονική διεύθυνση: www.gym-esp-syrou.kyk.sch.gr.

Ετικέτες: