Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών προς το Δήμο για το σχολείο Βάρης-Μάννα

"Εισακούστε το αίτημα"

   
   

Στην παραχώρηση των αιθουσών του ΚΕΚ στο δημοτικό σχολείο Βάρης-Μάννα, επιμένει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου.

Να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα για το συγκεκριμένο θέμα, αποφάσισε κατά της μετακίνησης των μαθητών σε διαφορετικό χώρο, ο οποίος δεν ενδείκνυται για την ομαλή εκπλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής Παιδείας, Μιχάλης Ζουλουφός, στην εισήγησή του, τόνισε πως πρέπει ”να δοθεί έμφαση στην πραγματοποίηση του έργου στο σχολείο της Βάρης”, λέγοντας πως μέχρι τότε οι μαθητές θα πρέπει να παραμείνουν στους υφιστάμενους χώρους. Από την πλευρά του ΟΠΚΑ, ο κ. Αλεξανδρής, μιλώντας για τον κίνδυνο που υπήρχε να χαθούν τα χρήματα και τα προγράμματα για τους ανέργους, αιτήθηκε να εξακολουθήσει το ΚΕΚ να χρησιμοποιεί τις αίθουσες που είχε μέχρι σήμερα.

“Είναι λάθος να ταυτιστεί με τις αντιεκπαιδευτικές δυνάμεις”

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των Δασκάλων και των Νηπιαγωγών, με βάση και τη σχετική απόφαση της γενικής του συνέλευσης τον περασμένο Ιούνη, θεωρεί ότι ο Δήμος Ερμούπολης – Σύρου πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην παραχώρηση των αιθουσών του ΚΕΚ στο δημοτικό σχολείο Βάρης -Μάννα. “Δεν μπορεί να παρατείνεται η συγκεκριμένη απαράδεκτη κατάσταση και να κωφεύει το δημοτικό συμβούλιο στο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του συγκεκριμένου σχολείου και τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Σε μια περίοδο ολομέτωπης επίθεσης στη δημόσια εκπαίδευση εκτιμούμε ότι ο δήμος θα ήταν λάθος να ταυτιστεί με τις αντιεκπαιδευτικές δυνάμεις”, αναφέρει χαρακτηριστικά.