Πρόληψη της υγείας παιδιών και εφήβων

Επιστημονικό Συνέδριο στη Νάξο

  • Τρίτη, 29 Απριλίου, 2014 - 06:10

Με πρωτοβουλία του γενικού Νοσοκομείου Νάξου διοργανώνεται στο νησί το πρώτο επιστημονικό συνέδριο επικεντρωμένο στην πρόληψη και προαγωγή της Υγείας παιδιών και εφήβων, με θέμα '' Μεγαλώνουμε Υγιή και Ευτυχισμένα παιδιά, επενδύουμε σ’ ένα καλύτερο αύριο''.

Αρωγοί στη προσπάθεια αυτή και συνδιοργανωτές είναι το Κέντρο Υγείας Νάξου, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξιάς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και η διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου. Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 2 έως 4 Μαΐου στη Χώρα της Νάξου, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου.

Με την παρουσία τους θα τιμήσουν την διοργάνωση γιατροί, διακεκριμένοι και καταξιωμένοι ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων με επίκεντρο τα παιδιά και τους εφήβους. Σημαντική θα είναι η παρουσία των γονέων και των εκπαιδευτικών που έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά έτσι ώστε να συμβάλουν στη σωστή διαπαιδαγώγηση τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή του Γ. Ν. –Κ.Υ. Νάξου και προέδρου του συνεδρίου, Θεοχάρη Λάμπου, η ιδέα της διοργάνωσης ξεκίνησε από το ίδιο το νοσοκομείο. Στόχος του συνεδρίου είναι να διευκρινιστεί ότι ο ρόλος του νοσοκομείου δεν είναι μόνο η θεραπεία αλλά πρωτίστως η σωστή πρόληψη, που αποτελεί προϋπόθεση της καλής γνώσης των θεμάτων υγείας.

Ετικέτες: