Εκδήλωση δημοτικού Ποσειδωνίας

Θεοί, τέρατα και πειρατές

  • Παρασκευή, 30 Μαΐου, 2014 - 06:10

Με παιχνιδιάρικη διάθεση υποδέχεται το καλοκαίρι το Νηπιαγωγείο Ποσειδωνίας, καλώντας παιδιά ηλικίας από οκτώ μέχρι ογδόντα τριών ετών, τη Κυριακή 1η Ιουνίου από τις 16:00μ.μ. έως τις 20:00μ.μ. στη γιορτή '' θεοί, τέρατα, πειρατές'', στη βίλλα Τσιροπινά'' προκειμένου να απολαύσουν παιχνίδια της αρχαιότητας και να ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς στο όμορφο αυτό χώρο.

Δημιουργική μάθηση

Τα παιδιά που θα παραβρεθούν στην γιορτή του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια του χθες και του σήμερα και να ασχοληθούν δημιουργικά στα εργαστήρια πηλού, ψηφιδωτού και ζωγραφικής που διαθέτει το σχολείο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κυνήγι του πύθωνα που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των παιδιών και όσων μεγάλων επιθυμούν. Επίσης η αναζήτηση του θησαυρού του Καπετάν Φουρτούνα και το κουκλοθέατρο με τις πειρατικές κούκλες πρόκειται να ενθουσιάσουν τα παιδιά, τα οποία θα περάσουν ευχάριστες και συγχρόνως δημιουργικές ώρες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε γονείς και εκπαιδευτικούς να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε θέματα διαπαιδαγώγησης.

Στόχος της εκδήλωσης

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας των εκπαιδευτικών και των γονέων του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας, με κοινό στόχο ένα δημιουργικό, χαρούμενο σχολείο και ανοιχτό στη κοινωνία. Σημειώνεται ότι θα υπάρχει γενική είσοδος δύο ευρώ, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό, το οποίο θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών του σχολείου, όπως παιδαγωγικό υλικό και βιβλία. Η στήριξη της κοινωνίας στη κάλυψη των σχολικών αναγκών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς αφορά στην παιδαγωγική μόρφωση και εκπαίδευση των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί υπόσχονται ότι θα είναι ένα δημιουργικό απόγευμα για μικρούς και μεγάλους και μία ευκαιρία για τους μικρούς μαθητές να διδαχτούν μέσω των παιχνιδιών τη σημασία της αρχαίας Ελλάδας, τους μύθους και τους πειρατές. Άλλωστε οι δημιουργικοί τρόποι μάθησης είναι πάντα αποτελεσματικότεροι καθώς τα παιδιά δεν δυσανασχετούν και δεν το συνδυάζουν με κάτι υποχρεωτικό.

Ετικέτες: