Με το υπάρχων καθεστώς ξανανοίγει ο παιδικός σταθμός του Βήσσα

Νέο ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Στην υπομονή των υπαλλήλων εναποτίθεται η συνέχεια λειτουργίας του παιδικού σταθμού του Βήσσα, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιάννη Δεκαβάλλα, να δηλώνει στην «Κοινή Γνώμη» ότι τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σταθμός θα έχουν λυθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο παιδικός σταθμός πρόκειται να λειτουργήσει κανονικά τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Δεκαβάλλα, αλλά υπό το υπάρχων καθεστώς, καθώς ακόμα το νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίσει την μεταφορά των εργαζομένων του σταθμού από τον Οργανισμό Πρόνοιας και Αλληλεγγύης προς το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης είναι ακόμα υπό επεξεργασία.

Κρατάει χρόνια η απορρόφηση

Η αίτηση μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει την απορρόφηση τους από τον Δήμο ώστε να διασφαλίσουν τις θέσεις τους, στην περίπτωση που με κυβερνητική απόφαση οι περικοπές επηρέαζαν την περαιτέρω λειτουργία των Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτέλεσε πολλές φορές την αιχμή του δόρατος και πυροδότησε αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς δεν μπορούσε να βρεθεί η χρυσή τομή προκειμένου να σωθεί ένας σταθμός ο οποίος εξυπηρετεί 23 οικογένειες.

Σύμφωνα με τον κ. Δεκαβάλλα, η πολιτεία έχει αναγνωρίσει ότι υπάρχει κενό στην υπόθεση του παιδικού σταθμού του Βήσσα, για το οποίο δεν φέρει καμία ευθύνη ο Δήμος, κάτι το οποίο συνέβαλε στο να δεσμευτεί για την οριστική επίλυση του ζητήματος μέσω νόμου, ο οποίος θα ψηφιστεί στο καινούργιο σχέδιο της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ παράλληλα ζητά από τους εργαζομένους να κάνουν «υπομονή» και να εργαστούν κανονικά.

Ανανεώθηκε το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Μετά τα δημοσιεύματα του τύπου που επικαλούνταν «κωλυσιεργία» για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων σε δημοτικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προχώρησε στη σχετική έγκριση πρόσληψης που υπεγράφη τη Τρίτη 19 Αυγούστου από τον Αρμόδιο Υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργείου, η συνεργασία του ΥΔΜΗΔ με την ΚΕΔΕ, προς όφελος των δημοτών σε όλη την επικράτεια, ήταν και είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν πρόκειται να διαταραχθεί από μάλλον ατυχείς μεμονωμένες δηλώσεις.

 

Ετικέτες: