Τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού στις σχολικές μονάδες της Σύρου

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι

  • Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2014 - 12:09
  • /   Eνημέρωση: 12 Σεπ. 2014 - 8:24
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους τις καλοκαιρινές διακοπές για να επικεντρωθούν στο στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την εκπαίδευση και την πνευματική τους αναρρίχηση.

 

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια υποδέχτηκαν και πάλι τους μαθητές τους, με την ευχή η νέα χρονιά να φέρει ακόμα περισσότερους καρπούς τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους.

Ο Αγιασμός τελέστηκε παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικών και γονέων, οι οποίοι ευχήθηκαν σε όλους καλή σχολική χρονιά, με χαμόγελα και επιτυχίες.

Τον Αγιασμό στο Νηπιαγωγείο της Άνω Σύρου, στο σχολικό συγκρότημα του Ξηροκάμπου, όπου συστεγάζονται το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, το 6ο Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια τέλεσε ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β'.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστος Μιχαλόπουλος και οι Διευθυντές των σχολείων.