Εγκαίνια σχολικού κήπου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μία ροδιά ανθίζει στη γειτονιά

Μία ροδιά και τέσσερα δεντρολίβανα ομορφαίνουν από τον περασμένο Νοέμβριο τη μικρή αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, όπου οι μικροί “κηπουροί” της Β' τάξης, δημιούργησαν στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, τον δικό τους κήπο.

Μέσω της βιωματικής διδασκαλίας, οι μαθητές ενεργοποίησαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, έγιναν υπεύθυνοι για το φύτεμα, το πότισμα και την περιποίηση του κήπου τους, ενώ απέκτησαν τις βάσεις για να εξελιχθούν μελλοντικά σε ευαίσθητους περιβαλλοντικά ενήλικες.

Η δημιουργία και ιδιαίτερα η συντήρηση ενός κήπου στο χώρο του σχολείου, θεωρείται όλο και περισσότερο αναγκαία, γιατί παρέχει αισθητική απόλαυση, προκαλεί την αλλαγή του μικροκλίματος, προσφέρει τη δυνατότητα για φυσική δραστηριότητα, συμβάλλει στην καλή υγεία και φέρνει τα παιδιά κοντά στη φύση.

Εκτός από την Β' τάξη, το χεράκι τους έβαλαν και οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης, οι οποίοι με τη σειρά τους φύτεψαν φασολάκια και κολοκυθάκια, δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους στην αγροτική παραγωγή.

Τα εγκαίνια του κήπου πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Μάριου Βουτσίνου και της Σχολικής Συμβούλου της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειρήνης Τσαβαλά.

Η Διευθύντρια του σχολείου, Ευαγγελία Ζώτου και η δασκάλα της Β' τάξης Βέτα Αποστολίδου απηύθυναν θερμές ευχαριστίες τόσο στον κ. Καπετανάκη, όσο και στο δήμο για την πολύτιμη συνεργασίας του, ώστε ο χώρος αυτός να αλλάξει όψη και από μία μικρή “ζούγκλα” να μετατραπεί σε έναν σχολικό κήπο, όπου ανθίζουν η χαρά, η ελπίδα και η αγάπη των μαθητών για τη φύση και το περιβάλλον.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαραγκός συνεχάρη τους μαθητές για την προσπάθειά τους, ενώ τους προέτρεψε να δώσουν οι ίδιοι το παράδειγμα στους μεγαλύτερους, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της οικολογικής, περιβαλλοντικής και κυκλοφοριακής συνείδησής τους.