«Η γη είναι στα χέρια των παιδιών!»

Στο χώρο του 7ου Γυμνασίου Ρόδου βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Φλεβάρης, προκειμένου να συγχαρεί μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι συμμετείχαν στις "Μεγάλες Γιορτές της Ανακύκλωσης για τους μαθητές" και διακρίθηκαν, αποσπώντας το 1ο βραβείο, στης πανελλήνιου επιπέδου δραστηριότητα.

Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη:

«Η γη είναι στα χέρια των παιδιών!» Αυτό απέδειξαν με έργα τα παιδιά και οι καθηγητές του 7ου Γυμνασίου Ρόδου που πρώτευσαν σε πανελλήνιο επίπεδο στον τομέα της ανακύκλωσης, αλλά και όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη δραστηριότητα «Μεγάλες Γιορτές της Ανακύκλωσης για τους μαθητές».

Αυτή τη φράση που αποτελεί κεντρική θέση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των ανθρώπων της, μετέφερε ως μήνυμα ζωής, ελπίδας και ως πυξίδα για το μέλλον ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης που επισκέφτηκε στον χώρο τους τα παιδιά και τους καθηγητές. Επέλεξε μια ξεχωριστή μέρα για τους μαθητές που ολοκληρώνουν το σχολικό έτος και ξεκινούν τις διακοπές τους για να τους συγχαρεί.

Τα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου Ρόδου που πέτυχαν την τιμητική πρώτη θέση σε ολόκληρη την Ελλάδα και διακρίθηκαν ανάμεσα σε όλα τα σχολεία της χώρας, συγκεντρώνοντας 41.466 ανακυκλώσιμα αντικείμενα για να προωθήσουν την ιδέα της ανακύκλωσης που στην πρακτική της μορφή, ευεργετεί το περιβάλλον και στηρίζει την εθνική οικονομία. Η ανακύκλωση διασώζει φυσικούς και οικονομικούς πόρους και τα ανακυκλώσιμα υλικά αντί να μετατρέπονται σε απορρίμματα, ξαναχρησιμοποιούνται.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Ορφανού Λουκία ανέφερε πως τα παιδιά που διαγωνίστηκαν και τώρα συνεχίζουν τη σχολική τους διαδρομή στο Λύκειο, αποτελούν μια δυνατή ομάδα που με πάθος αγκάλιασε την προσπάθεια για ανακύκλωση, συγκέντρωσε πλήθος ανακυκλώσιμων αντικειμένων, πίστεψε στη νίκη και νίκησε.

Ο κ. Φλεβάρης, μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου στο Σύλλογο των εκπαιδευτικών, στους μαθητές και στους γονείς τους και τα συγχαρητήριά του για την επιτυχία του σχολείου. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η επιτυχία των παιδιών αποτελεί επιτυχία της νεολαίας των νησιών του Αιγαίου, της Δωδεκανήσου και της Ρόδου και είναι οδηγός όχι μόνο για νέες διακρίσεις των μαθητών μας, αλλά και για την πορεία τους προς το μέλλον και προς την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο ως χρήσιμοι και χρηστοί πολίτες του τόπου μας. Όταν γίνουν και αυτοί γονείς θα δώσουν τη σκυτάλη της αγάπης και του σεβασμού προς το περιβάλλον στα παιδιά τους για να περάσει από γενιά σε γενιά η αειφορία και η παράδοση του πλανήτη μας, της φύσης μας και της ζωής από τους προηγούμενους στους επόμενους.

Τα παιδιά ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την επίσκεψη στο σχολείο τους και υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να αγαπούν το περιβάλλον, την ανακύκλωση, την καθαρή ενέργεια, τον τόπο μας και τη γη μας και κάθε τι που κάνει τη ζωή καλύτερη και τον κόσμο πιο καθαρό. 

Ετικέτες: