Αναβαθμίζονται οι παιδικοί σταθμοί της Σύρου

  • Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2015 - 06:10

Με ειδικό δάπεδο ασφαλείας θα καλυφθούν τις προσεχείς ημέρες οι προαύλιοι χώροι των παιδικών σταθμών της Σύρου, χάρη στην ευγενική χορηγία του εφοπλιστή κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, που ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του Συλλόγου:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εδώ και αρκετούς μήνες ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, έχει ξεκινήσει προσπάθεια για εξεύρεση οικονομικών χορηγιών, με σκοπό την κάλυψη των προαύλιων χώρων των παιδικών σταθμών του νησιού μας, με ειδικό δάπεδο ασφαλείας, διότι πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης λόγω των περιορισμένων κονδυλίων που έχει για τα σχολεία, δεν δύναται να πραγματοποιήσει αυτό το τόσο αναγκαίο για την ασφάλεια των παιδιών έργο. Σημειώνουμε ότι σήμερα το δάπεδο των αυλών στους σταθμούς (εκτός από περίπου 80 m2 του Σταθμού του Βήσσα, που έχει ειδικό δάπεδο ασφαλείας) είναι ακάλυπτο μπετόν ή πλάκες μπετόν, με αποτέλεσμα τους αναπόφευκτους τραυματισμούς των παιδιών μας.

Η προσπάθειά μας αυτή βρήκε τελικά αίσιο τέλος και αυτό το τόσο αναγκαίο για την ασφάλεια των παιδιών έργο, θα γίνει πραγματικότητα χάρη στην ευγενική χορηγία του Εφοπλιστή Κυρίου Αθανάσιου Μαρτίνου. Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, μετά από αίτηση του συλλόγου μας, ανταποκρίθηκε θετικά και με πολύ μεγάλη προθυμία ανέλαβε να χρηματοδοτήσει την κάλυψη 390 m2 των προαύλιων χώρων των δύο παιδικών σταθμών της Ερμούπολης με ειδικό δάπεδο ασφαλείας. (Κωνσταντίνου Μαρούλη 4 (230 m2) και Χρυσοστόμου Σμύρνης 23 - Ξηρόκαμπος (160 m2).

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 10.863,36 € και θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 7 έως 10-8-2015.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης την οικογένεια του κ. Αντωνίου Μαραγκού και της κας Άριας Δαφνά (sirostravel.gr) που βοήθησαν τον σύλλογο αμέριστα όσο αφορά την προσέγγισή μας και τις επαφές με τον κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο.

Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι με χρήματα που έδωσαν η Καθολική Επισκοπή Σύρου (300 €), η Ιερά Μητρόπολη Σύρου (300 €), και ο σύλλογός μας (600 €), δηλαδή στο σύνολο 1.200,00 € αγοράστηκαν παιχνίδια εξωτερικού χώρου για να εξοπλίσουν τους προαύλιους χώρους και των 3 δημοτικών παιδικών σταθμών της Σύρου».