Χαιρετισμός αναπληρωτή διευθυντή Πρωτοβάθμιας Κυκλάδων Χρ. Καφτηράκη για το σχολικό έτος

  • Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2015 - 13:19

Mε την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2015-2016, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Οι εκπαιδευτικοί, παρά τις αντιξοότητες, καλούνται να κάνουν την υπέρβαση και να συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην υλοποίηση του παιδαγωγικού έργου τους, να αφοσιωθούν στη μετάδοση των γνώσεων και των αξιών του πολιτισμού μας, μιας και είναι οι κατ’ εξοχήν εμπνευστές της νέας γενιάς.

Το σχολείο που αποτελεί κυψέλη της χαράς και της δημιουργίας, έχει ως σκοπό του να υπηρετήσει το υψηλό αγαθό της παιδείας μέσα σε θετικό κλίμα διαλόγου και συνεργασίας. Σημαντικοί παράγοντες στην επίτευξη αυτού του σκοπού αποτελούν η πρόβλεψη, η σωστή οργάνωση, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων, ο εθελοντισμός και η συλλογική δράση. Βασικοί και ουσιώδεις παράγοντες για την προαγωγή της γνώσης και του πολιτισμού.

Μπροστά στη σπουδαιότητα αλλά και στις αντιξοότητες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά να είναι κοντά στους δασκάλους, τους νηπιαγωγούς ευθύνης μας, τους αγαπητούς μαθητές μας και τις οικογένειές τους, συνεργάτης και αρωγός στον ωραίο αλλά επίπονο αγώνα τους για την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων και επιθυμιών, ώστε με την επιμονή, υπομονή και την αγαστή συνεργασία μεταξύ μας, το ταξίδι να είναι δημιουργικό, και οι προσδοκώμενοι στόχοι μας να ευοδωθούν. Το όραμα της Παιδείας είναι πιο ζωντανό για όλους μας από κάθε άλλη φορά.

Από την πλευρά μας ως Διεύθυνση κάναμε ότι ήταν δυνατόν ώστε τα σχολεία μας να ανοίξουν τις πόρτες στους μαθητές μας πανέτοιμα . Δυστυχώς αυτό δεν υπήρξε εφικτό. Ζητούμε συγνώμη από τους μαθητές μας και τους γονείς τους παρότι η ευθύνη δεν είναι δική μας.

Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω εκ των προτέρων για την κάθε δυνατή προσπάθεια που θα καταβάλλετε. Σας εύχομαι υγεία, δύναμη, επιτυχία και καλή πρόοδο.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Π.Ε. Κυκλάδων

Χρήστος Γ. Καφτηράνης