Τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία του νησιού για την έναρξη του σχολικού έτους 2016 -2017

“Χτύπησε” το πρώτο κουδούνι στα σχολεία Πρωτοβάθμιας στη Σύρο

  • Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, 2016 - 10:01

Με χαμόγελα και διάθεση για μία εποικοδομητική σχολική χρονιά υποδέχθηκαν τη μαθητική κοινότητα και τα νήπια οι εκπαιδευτικοί και οι παιδαγωγοί των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στη Σύρο, σήμερα το πρωί, οπότε και τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από ιερείς της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας.

Από νωρίς το πρωί, τα μικρά παιδιά που συνεχίζουν το σχολείο καθώς και τα “πρωτάκια” πέρασαν το “κατώφλι” των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, συνοδευόμενα από τους γονείς τους προκειμένου να ενημερωθούν για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Προς το σύνολο των μαθητών μεταφέρθηκαν τα μηνύματα των δύο Επισκόπων και ειδικότερα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄καθώς και του Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου ενώ ακολούθησαν οι ευχές από εκπροσώπους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που παρέστησαν σε σχολεία του νησιού.

Διευθυντές κι εκπαιδευτικοί, αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού, προχώρησαν στην αναλυτική ενημέρωση των γονέων για τις αλλαγές στη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, δίνοντας και τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες για την καθημερινή άφιξη και αναχώρηση των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα τους ενημέρωσαν και για τη μεταφορά των μαθητών με σχολικά δρομολόγια.

Οι μαθητές ξενικούν κανονικά το σχολικό ωράριό τους από αύριο, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.

Ενδεικτικά παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό από το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το 2ο Νηπιαγωγείο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, καθώς επίσης από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου.

Συνεχής προσθήκη φωτογραφικού υλικού. Υπογραμμίζεται πως η λήψη φωτογραφιών πραγματοποιήθηκε με τρόπο ώστε να μην εστιάζει στα πρόσωπα των νηπίων.