Νέες αφίξεις αναπληρωτών στις μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Κυκλάδων

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ

  • Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2015 - 06:20

Στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα πολλές σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Κυκλάδες αναμένεται να συμβάλει η πρόσληψη 73 νέων αναπληρωτών που καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τοποθέτησής τους.

73 προσλήψεις

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, με έναν εκπαιδευτικό ενισχύονται τα Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις στη Σίφνο, στη Σέριφο και στην Κέα, ενώ η αντίστοιχη σχολική μονάδα της Ανάφης αποκτά τέσσερις αναπληρωτές. Στη Σχοινούσα τοποθετούνται πέντε εκπαιδευτικοί, στη Φολέγανδρο, στη Θηρασιά και στο Κόρθι της Άνδρου δύο, στη Σίκινο, στη Δονούσα, την Ηρακλειά, την Αμοργό και την Αντίπαρο ένας.

Από έναν εκπαιδευτικό αποκτούν επίσης το Γυμνάσιο Εμπορείου και το Γυμνάσιο Μεσαριάς στη Θήρα, το Γυμνάσιο Σκαδού στη Νάξο, το Γυμνάσιο Άνδρου, το 2ο Γυμνάσιο Νάξου και το 2ο Γυμνάσιο Σύρου. Δύο εκπαιδευτικοί τοποθετούνται στο 1ο Γυμνάσιο Σύρου, στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου, στο Γυμνάσιο Τραγαίας και στο Γυμνάσιο Πάρου. Τέλος, τρεις εκπαιδευτικούς θα υποδεχτεί το Γυμνάσιο Μυκόνου και πέντε το Γυμνάσιο Τήνου.

Όσον αφορά στα Λύκεια, το ΕΠΑΛ Μήλου αποκτά πέντε αναπληρωτές, τα ΕΠΑΛ Θήρας και Μυκόνου τέσσερις, τα ΕΠΑΛ Θήρας, Αμοργού και Τήνου τρεις, το ΕΠΑΛ Κέας δύο, ενώ με έναν αναπληρωτή επανδρώνονται τα ΕΠΑΛ Ίου, Νάξου και Πάρου και το ΓΕΛ Μυκόνου.

«Το κράτος οφείλει να επενδύει στη νέα γενιά»

Σημειώνεται ότι πιέσεις για την κάλυψη των κενών στα σχολεία έχουν ασκήσει στο παρελθόν τόσο οι Σύλλογοι Γονέων και Εκπαιδευτικών, αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Την άμεση πλήρωση όλων των κενών εκπαιδευτικών αιτήθηκαν με σχετική επιστολή τους στον Υπουργό Παιδείας ο Δήμος Πάρου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

«Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού με το οποίο σας αναφέραμε τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες του νησιού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επανερχόμαστε μετά από δύο μήνες για να επισημάνουμε της συνέχιση της έλλειψης δασκάλων και νηπιαγωγών για τα ολοήμερα καθώς και δασκάλων και καθηγητών ειδικοτήτων. Δε θα πρέπει να στερούμε από τα παιδιά του νησιού το δικαίωμα να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη μόρφωση. Η λειτουργία των ολοήμερων αποτελούσε μία λύση για τους εργαζόμενους γονείς η οποία πλέον στα περισσότερα σχολεία του νησιού καταργήθηκε λόγω μη διορισμού εκπαιδευτικού. Από τη μια θεωρείται η Πάρος προνομιούχο νησί λόγω της τουριστικής κίνησης και αυξάνεται ο συντελεστής του Φ.Π.Α. και από την άλλη δεν διορίζονται δάσκαλοι ξένων γλωσσών για να έχουν τα παιδιά σημαντικά εφόδια για την εξέλιξή του».

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Πάρου έκρινε ότι «ακόμη και στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε σήμερα, το Κράτος οφείλει να επενδύει στη νέα γενιά για ένα καλύτερο μέλλον παρέχοντας τους τη δυνατότητα άρτιας μόρφωσης».