Επίσκεψη του Νηπιαγωγείου του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» στην Τυποκυκλαδική

Εμπειρίες εκδοτικές

  • Τρίτη, 12 Απριλίου, 2016 - 23:13

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων αλλά και ένα πολύχρωμο λεύκωμα με τη δική τους υπογραφή στο δημιουργικό κομμάτι, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» έφυγαν χθες το μεσημέρι από τα γραφεία της «Τυποκυκλαδικής».

Στο πλαίσιο του μαθησιακού προγράμματος του σχολείου, που περιλαμβάνει επισκέψεις και ξεναγήσεις σε φυσικούς χώρους και επιχειρήσεις του νησιού με ιστορία, σεβασμό και αγάπη για αυτό που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, τα περισσότερα παιδιά του Νηπιαγωγείου επισκέφτηκαν την «Τυποκυκλαδική», συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να έρθουν σε επαφή με το αντικείμενο της εκτύπωσης και έκδοσης, να κατανοήσουν στο μέτρο του δυνατού όλη τη ροή παραγωγής και να πάρουν μία γεύση από το πώς παράγονται σήμερα τα έντυπα και ειδικότερα τα βιβλία.

Η παραγωγή βιβλίων και περιοδικών βήμα - βήμα

Οι συγκυρίες, μάλιστα, ήταν κάτι παραπάνω από ευτυχείς, καθώς η χθεσινή παραγωγή ήταν περισσότερο απευθυνόμενη προς αυτόν τον τομέα. Έτσι τα παιδιά, είχαν την ευκαιρία να παρακολούθησαν βήμα-βήμα πώς παράγεται ένα περιοδικό και συγκεκριμένο το ανοιξιάτικο τεύχος του Συριανού Πανοράματος του Βαγγέλη Περρή, καθώς και την παραγωγή δύο βιβλίων. Το ένα εξ’ αυτών ανήκει στην Περιφέρεια Βορειου Αιγαίου και το άλλο αφορά σε έναν πολυσέλιδο κατάλογο μιας επιχείρησης από την Αθήνα.

Οι μαθητές είδαν όλα τα στάδια της παραγωγής των βιβλίων με την προσήκουσα προσοχή και τάξη που χαρακτηρίζει κάθε επίσκεψη του σχολείου «Άγιος Γεώργιος», αποδεικνύοντας ότι από τα χρόνια της νηπιακής ηλικίας τους έχουν λάβει αρχές και αξίες που εντοπίζει κανείς σε μεγαλύτερες τάξεις.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Νηπιαγωγείου ολοκληρώθηκε με τον ίδιο γλυκό τρόπο, αφού τα παιδιά παρέλαβαν από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης κ. Γιώργο Βακόνδιο ένα λεύκωμα με ζωγραφιές που τα ίδια εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν. Οι μαθητές υποσχέθηκαν να το φυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού, ως το πρώτο εκδοτικό τους αποτέλεσμα και διαβεβαίωσαν τόσο τις δασκάλες τους όσο και τους εργαζομένους της Τυποκυκλαδικής ότι θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα.