Επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στα γραφεία της «Τυποκυκλαδικής» και της «Κοινής Γνώμης»

Στην πηγή της ενημέρωσης

  • Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2016 - 23:16

Στην «καρδιά» του τοπικού ημερήσιου τύπου βρέθηκαν χθες το απόγευμα οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σύρου, οι οποίοι επισκέφτηκαν τα γραφεία της «Τυποκυκλαδικής» και της «Κοινής Γνώμης»,  όπου είχαν την ευκαιρία να  περιηγηθούν στους χώρους και να συνομιλήσουν με τη Διευθύντρια και το προσωπικό της εφημερίδας.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων του σχολείου σε τοπικές επιχειρήσεις της Σύρου, οι μαθητές, συνοδευόμενοι από καθηγητές και τον Διευθυντή του ΣΔΕ κ. Γιώργο Στεφάνου, βρέθηκαν στην πηγή της καθημερινής ενημέρωσης, αλλά και στην εκτυπωτική μονάδα της «Τυποκυκλαδικής», όπου ήρθαν σε επαφή με το αντικείμενο της εκτύπωσης και της έκδοσης.

«Καμαρώνουμε που υπάρχει μία τέτοια επιχείρηση στο νησί»

«Πριν από κάποιο διάστημα, είχαμε επισκεφτεί αγροτικές βιολογικές επιχειρήσεις, αργότερα πήγαμε σε επιχείρηση λουκουμοποιίας και τώρα ήταν σειρά της «Κοινής Γνώμης και της «Τυποκυκλαδικής» δήλωσε ο Διευθυντής του ΣΔΕ κ. Γιώργος Στεφάνου, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι μαθητές αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. «Κερδίσαμε πάρα πολλά σε γνώσεις και πληροφορίες και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Καμαρώνουμε που μια τέτοια επιχείρηση υπάρχει στο νησί, προσφέροντας τις υπηρεσίες της τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο».

Όπως τόνισε, οι επισκέψεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που εργάζονται και αντλούν ιδέες για να αναπτύξουν πρωτοβουλίες. «Αρκετοί εξ’ αυτών αναζητούν δουλειά, ή απασχολούνται μερικώς, οπότε ο καθένας, ονειρεύεται να κάνει κάτι καλύτερο σε επαγγελματικό επίπεδο, μόλις ολοκληρώσει το σχολείο. Επομένως, τους δίνεται ένα ερέθισμα και το κίνητρο να μην εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους».

«Οι επιχειρηματίες μας υποδέχονται με χαρά»

Εξήγησε δε, ότι ο ενθουσιασμός και η δίψα των μαθητών για συνεχή γνώση δίνει μεγάλη χαρά στους Συριανούς επιχειρηματίες, οι οποίοι ανοίγουν πάντα την πόρτα τους και είναι έτοιμοι να μοιραστούν τα μυστικά τους μαζί τους.

Μεταξύ άλλων, το Σχολείο έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μνημεία και αξιοθέατα του νησιού, ενώ στόχος του είναι να έρθει σε επαφή και με τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού, προκειμένου οι μαθητές να συνεχίσουν μελλοντικά την ενεργό δράση μέσω τη συμμετοχή τους σε δράσεις πολιτισμού και περιβαλλοντικά προγράμματα.

Στα άμεσα σχέδια του Σχολείου είναι η διοργάνωση ημερίδας αφιερωμένης στο Δημήτριο Βικέλα, μεγάλο λογοτέχνη και οραματιστή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το σχολείο θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016, ενώ φέτος θα αποφοιτήσουν 16 περίπου μαθητές. «Θα είναι μια ξεχωριστή βραδιά για τους δικούς μας ανθρώπους που θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Θεωρώ ότι τους αξίζει να συνεχίσουν τις σπουδές, γιατί για μένα είναι πολύ σπουδαίοι και ξεχωριστοί άνθρωποι», καταλήγει ο κ. Στεφάνου.