3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Δημιουργικά απογεύματα στο σχολείο

Τους δημιουργικούς ορίζοντες των μαθητών του θα προσπαθήσει να ανοίξει ακόμη περισσότερο την επόμενη σχολική χρονιά το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, μέσα από μία νέα φιλόδοξη πρωτοβουλία της Διευθύντριας κ. Χριστιάννας Καρτσέλου.

Στα προσεχή σχέδια του σχολείου περιλαμβάνεται η λειτουργία του δύο απογεύματα την εβδομάδα για την πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων για τα παιδιά, όπως χορωδία, σκάκι, θέατρο αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ζητηθεί.

Ωστόσο σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές δεν θα απευθύνονται αποκλειστικά στη μαθητική κοινότητα του σχολείου, καθώς συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν και παιδιά της γειτονιάς και των ευρύτερων περιοχών του νησιού, χωρίς φυσικά κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Δηλώσεις συμμετοχής

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του εγχειρήματος είναι τόσο η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα ίδια τα παιδιά, όσο και η συμμετοχή εθελοντών, οι οποίοι θα μπορούσαν σε πρώτη φάση να διδάξουν θεατρικό παιχνίδι και σκάκι, 1-2 ώρες την εβδομάδα έκαστος. Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές καλούνται να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Επιθυμία των μαθητών είναι η ένταξη κι άλλων ανάλογων δράσεων μικρής και μέσης διάρκειας (πχ. Εργαστήρια χειροτεχνίας, πηλού κ.α.) στο πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα, κάτι το οποίο θα εξεταστεί προσεχώς από τη Διεύθυνση.

Δυναμικός πυρήνας

Υπενθυμίζεται δε ότι στόχο τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των γονέων του σχολείου αποτελεί η δυναμική παρουσία του 3ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ερμούπολης τόσο στον εκπαιδευτικό, όσο και στον πολιτιστικό χάρτη του νησιού.

Σε μία εποχή όπου ο χώρος της παιδείας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αρκετές σχολικές μονάδες βρίσκονται συνεχώς υπό την απειλή της υποστελέχωσης ή της κατάργησης, είναι σημαντικό όλες οι δυνάμεις του σχολείου να δρουν συλλογικά ως ένα ζωντανό κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας που έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός κι εκτός σχολείου, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015 – 2016 στέφθηκαν με απαράμιλλη επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι γύρω από το 3ο Δημοτικό έχει στηθεί ένας «πυρήνας» φίλων και υποστηρικτών, που συνεχώς μεγαλώνει και διευρύνεται για το καλό των μαθητών και του νησιού γενικότερα.