Δραματοποίηση καλάντων, εθίμων και παραμυθιών από το 3ο Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Ερμούπολης

Οι Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις… στο θρανίο

  • Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 28 Δεκ. 2016 - 3:00
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Τις παραδόσεις των Χριστουγέννων ανέδειξαν μοναδικά οι μικροί πρωταγωνιστές του 3ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, σκορπίζοντας από κοινού ευχές και χαμόγελα σε γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και αμέτρητους φίλους.

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του σχολείου πραγματοποιήθηκε στην Ενοριακή Αίθουσα του Αγίου Σεβαστιανού στην Άνω Σύρο, κατόπιν σχετικής πρότασης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία έτυχε θερμής αποδοχής από το διδακτικό προσωπικό, δεδομένου ότι η διαθέσιμη αίθουσα του σχολείου δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό θεατών.

Κάλαντα, έθιμα και παραμύθια παρουσιάστηκαν δραματοποιημένα σε μια ξεχωριστή γιορτή, πλαισιωμένη από μικρή χορωδία με συνοδεία ακορντεόν, από μαθήτρια της ΣΤ’ Τάξης και έναν εκπαιδευτικό του σχολείου.

Από τη γιορτή δεν έλειψε και ο αγαπημένος Άγιος Βασίλης, ο οποίος γλύκανε τους μικρούς φίλους του, μοιράζοντας σε όλους σοκολάτες.

Αγαστή συνεργασία γονέων – εκπαιδευτικών

Η αθρόα προσέλευση, παρά το τσουχτερό κρύο, το ζεστό χειροκρότημα και η χαρά τόσο των μαθητών, όσο και των παρευρισκομένων ήταν η καλύτερη ανταμοιβή των προσπαθειών του Συλλόγου και των δασκάλων για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές των παιδιών.

Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαρίστησε τους γονείς που βοήθησαν στα σκηνικά της παράστασης και προσέφεραν κεράσματα στο κοινό και ευχήθηκε σε όλους «καλές γιορτές με υγεία και χαρά».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της σχολικής κοινότητας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη αναβίωση των Κυριακών στο 3ο, θεσμός που θα επαναλαμβάνεται κάθε μήνα.

Παιδιά από όλο το νησί συγκεντρώθηκαν στο χώρο του 3ου Δημοτικού για να παρακολουθήσουν την ταινία «Τερατοκουτάκια», απολαμβάνοντας pop corn και νόστιμους μεζέδες, που προσέφεραν γονείς του σχολείου. Μικροί και μεγάλοι έγιναν μια «αγκαλιά» και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενα μήνα, με την ευχή οι κινηματογραφικές συναντήσεις τους να γίνουν η αγαπημένη Κυριακάτικη συνήθεια ολόκληρης της Σύρου.