Παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ζητούν την επιστροφή σχολικών δρομολογίων

Αυτούσιο το περιεχόμενο της επιστολής
  • Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 4 Νοε. 2016 - 7:23

 Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας αναπτύξουμε τις ανησυχίες μας για τις αλλαγές στον τρόπο μεταφοράς των μαθητών του σχολειού μας με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ.
  Καταρχήν, στην αρχή της χρονιάς «επιβάλλατε»(χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση) στους γονείς να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις για την μεταφορά των παιδιών τους με δική τους ευθύνη με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Όλοι οι γονείς θορυβηθήκαμε όμως υπογράψαμε φοβούμενοι πως δεν θα είχαν τα παιδιά μας τρόπο μετακίνησης. Γρήγορα καταλάβαμε πως βιαστήκατε να διασφαλίσετε πως δεν θα έχετε καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος, χωρίς όμως η μετακίνηση των παιδιών μας με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ να πληρεί τους όρους ασφάλειας(ζώνες ασφαλείας, αριθμός παιδιών όχι μεγαλύτερος από τα καθίσματα του λεωφορείου) μετακίνησης παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως αυτοί καθορίζονται από την Υπουργική Απόφαση 17910/1225/2014, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2129/β/4-8-2014. Θεωρούμε απαράδεκτο να καλούμαστε να υπογράφουμε τέτοιου είδους χαρτιά και να αγωνιούμε καθημερινά για την ασφάλεια των παιδιών μας κατά τη μεταφορά τους. Σε σχολεία όπως το δικό μας θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη η ΑΣΦΑΛΗΣ μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο.
  Ζητάμε να ξαναγίνει η μεταφορά των παιδιών μας με σχολικά λεωφορεία που να πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας χωρίς να έχουμε εμείς οι γονείς την ευθύνη για το αν θα φτάσουν τα παιδιά μας σώα στο σχολείο. Να σας υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για μικρά παιδιά τα οποία καθημερινά μπορεί να συναναστραφούν οποιονδήποτε επιβάτη του ΚΤΕΛ. Να αναφέρουμε εδώ και το σχετικό πόρισμα του συνηγόρου του πολίτη οπού αναφέρεται ρητά στην σελίδα 9: "Οι μαθητές νηπιαγωγείου και δηµοτικού σχολείου θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, για λόγους ασφάλειας να µεταφέρονται µε δηµόσια σύµβαση υπηρεσιών όταν η συνολική απόσταση της κατοικίας τους (από την συντοµότερη ενδεδειγµένη [ασφαλή] πεζή διαδροµή) από το σχολείο είναι πάνω από 1200 µ. (άσχετα από την απόσταση από στάσεις επιβίβασης και αποβίβασης). Επιπλέον, κατά τη µεταφορά των µαθητών Α/θµιας εκπαίδευσης, είναι αναγκαία η παρουσία συνοδού στο µεταφορικό µέσο."
όλο το πόρισμα εδώ : http://www.synigoros.gr/resources/docs/514071.pdf