Μπαλαρίνες και μολυβένια στρατιωτάκια στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Μάννα

Ο Άγιος Βασίλης με το «αερόστατο»

Φωτό: Μαριάννα Αρβύθη

Τα πρώτα τους Χριστούγεννα γιόρτασαν με χαρά, ενθουσιασμό και πολλή φαντασία οι λιλιπούτειοι «επιβάτες» του Βρεφονηπιακού σταθμού «Αερόστατο».

Μεταμορφωμένοι σε μικρές μπαλαρίνες και μολυβένια στρατιωτάκια οι μαθητές της σχολικής μονάδας στο Κάτω Μάννα κάλεσαν τους μικρούς φίλους τους να δουν τα ξωτικά του Αι-Βασίλη επί τω έργω και να προϋπαντήσουν μαζί το «πρόσωπο των ημερών» με την κόκκινη στολή, την άσπρη γενειάδα και τον γεμάτο δώρα σάκο του.

Το κοινό καλωσόρισε η υπεύθυνη της δομής Χριστίνα Πρίντεζη, τονίζοντας πως τα Χριστούγεννα αποτελούν μια γιορτή αγάπης που αρέσει σε όλους και ειδικά στα παιδιά, κάτι το οποίο γνωρίζουν καλά οι γονείς, αλλά και όσοι αισθάνονται ακόμα τη φλόγα που ζέσταινε τη δική τους παιδική καρδιά πάντα τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Μαγικές «πτήσεις»

Μέσα από την αθωότητα και τον άκρατο αυθορμητισμό των «τοσοδούληδων» μαθητών, η μαγεία των Χριστουγέννων διέσχισε με το «αερόστατο» τους εσωτερικούς «αιθέρες» των μεγάλων, που είδαν με καμάρι τα παιδιά τους να διασκεδάζουν και να εκφράζονται μέσα από το χορό και το τραγούδι.

Όλοι οι μαθητές, από τον μικρότερο (18 μηνών) έως τον μεγαλύτερο συμμετείχαν ενεργά στη γιορτή, η οποία περιείχε μουσικοκινητικά δρώμενα και ποιήματα. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τον ερχομό του Αι-Βασίλη, ο οποίος μοίρασε δώρα στα παιδιά και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Ακολούθησε πάρτι με χορό για μικρούς και μεγάλους, μια πινιάτα με λιχουδιές και έναν μπουφέ με γλυκά και αλμυρά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι γονείς. Παράλληλα, τα παιδιά επεφύλαξαν μια «γλυκιά» έκπληξη στη δασκάλα τους κ. Χριστίνα, μια τούρτα σε σχήμα αερόστατου για να γιορτάσουν παρέα τα γενέθλιά της.

Οι μαθητές αποχαιρέτησαν τον Άγιο Βασίλη και του ευχήθηκαν καλή συνέχεια στο μακρύ του ταξίδι που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας, με την υπόσχεση ότι οι ίδιοι θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν στο έπακρο τις γιορτές των Χριστουγέννων, μένοντας για πάνα παιδιά.