Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων

  • Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Οι συνδικαλιστικοί και τοπικοί φορείς των Κυκλάδων προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή και τίθεται σε εφαρμογή.

ΕΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Κυκλάδων ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη τριήμερη διαδήλωση από 19 έως 21 Μαρτίου, σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων στις 22 του μήνα.

Μέσα από τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις, απεργίες και συμμαχίες των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα επιδιώκεται να ασκηθεί πίεση στην κεντρική εξουσία ώστε να προβεί σε προκηρύξεις νέων θέσεων για την αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Επίσης ζητούν να επανέλθουν οι ειδικότητες της Δημόσιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκαν. Τέλος απαιτούν μια δωδεκάχρονη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση χωρίς απολυμένους καθηγητές και υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Συντονιστικό Σωματείων και εργαζομένων στις Κυκλάδες

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το συντονιστικό Σωματείο το οποίο καλεί του πολίτες σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη μπροστά στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στις 10:30 να παρευρεθεί στη διαδήλωση και να ενώσουν όλοι μαζί τις φωνές τους απέναντι στο σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, για καταργήσεις δημοσίων φορέων και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Το σωματείο αναφέρει ότι το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση στοχεύει στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου και σε ένα ευέλικτο επιτελικό κράτος. Ιδιαίτερα προβληματισμένοι δείχνουν για το μέλλον όπου σχεδιάζεται η απόλυση περίπου 15.000 ατόμων από τον Δημόσιο τομέα, αφού κάτι τέτοιο μεταφράζεται ως περιορισμός του δικαιώματος στη δημόσια υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Τέλος ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου και Μυκόνου ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι θα λάβει μέρος στην προγραμματισμένη 48ωρη απεργία, τονίζοντας ότι το δημόσιο κινείται σε έναν μηχανισμό κινητικότητας και απολύσεων των εργαζομένων, με στόχο την κατάργηση της μονιμότητας.

Ετικέτες: