Απεργιακό μπαράζ

  • Τετάρτη, 9 Απριλίου, 2014 - 06:10

Με αφορμή το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που προώθησε η κυβέρνηση έχει αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση για σήμερα Τετάρτη 9 Απριλίου, με συμμετοχή του συνόλου των εργατικών συλλόγων.

Ειδικότερα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων συμπαρατάσσεται στην γενική απεργία που κηρύχθηκε από τη ΓΣΕΕ, η οποία καλεί τους πάντες σε 24ωρη Γενική Συνέλευση ως ένδειξη εναντίωσης στην αντεργατική πολιτική του πολυνομοσχεδίου, που καταργεί κάθε έννοια κοινωνικής παροχής, καταλύοντας τις εργασιακές κατακτήσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με το εργατοϋπαλληλικό κέντρο, το τελευταίο νομοσχέδιο ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αφού μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών κατά 3, 9% με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΟΑΕΔ να χάνουν 1 δις ετησίως, καταργούνται διαδοχικά οι τριετίες προϋπηρεσίας της εθνικής γενικής ΣΣΕ το 2017, επεκτείνεται το δουλεμπορικό καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων και οριστικοποιείται η κατάργηση της Κυριακής. Παράλληλα τονίζεται ότι μέσα από το σχέδιο νόμου μεθοδεύεται η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η κατάργηση του δημοκρατικού δικαιώματος κήρυξης των απεργιών, αλλά και η κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων συμμετέχει και δίνει τον δικό του αγώνα ενάντια στη προσπάθεια της Κυβέρνησης να λεηλατήσει μισθούς και συντάξεις, να απολύει και να θέτει σε καθεστώς διαθεσιμότητας τους εργαζομένους, σε μια εποχή που η ανεργία είναι στα ύψη.

Μέρος στην προγραμματισμένη απεργία θα λάβει και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ενάντια στις αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης και εκφράζοντας την αντίθεση του στο ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο.

Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες δεν θα είναι απών από τη συλλογική προσπάθεια αντίδρασης κατά της πολιτικής που ακολουθούν κυβέρνηση και Τρόικα, που έχουν στόχο την εξόντωση της φτωχοποιημένης εργατικής τάξης.

Από τη πλευρά του το ΠΑΜΕ αναφέρεται σε ανατροπή των μέχρι τώρα μέτρων που έχει λάβει η κεντρική εξουσία.

Τέλος να υπενθυμιστεί ότι στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα για σήμερα Τετάρτη 9 Απριλίου.

Ετικέτες: