Απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη ο ΠΟΕ-ΟΤΑ

Να δρομολογηθούν γρήγορα οι επιλογές προϊσταμένων υπηρεσιών στους ΟΤΑ με αξιοκρατικά κριτήρια, ζήτησε με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη η ΟΠΕ-ΟΤΑ, προειδοποιώντας ότι θα ενθαρρύνει τους εργαζομένους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ,για το σκοπό αυτό η Νομική Υπηρεσία της συντάσσει σχέδιο μηνυτήριας αναφοράς το οποίο θα αποσταλεί σε κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου αξιοκρατία, ισονομία και δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίδραση του υπουργού μετά την παρέμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν άμεση. Με επιστολή του στους Γενικούς Γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων επισημαίνει ότι “οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να επιδείξουν τη δέουσα επιμέλεια και να προβούν χωρίς άλλη καθυστέρηση στις επιλογές προϊσταμένων των οργανικών τους μονάδων”. Προειδοποιώντας ακόμα και με κυρώσεις σε αντίθετη περίπτωση, τόνισε έκρινε ότι “η αναιτιολόγητη καθυστέρηση θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει το πειθαρχικό παράπτωμα της άρνησης ή παρέλκυσης εκτέλεσης υπηρεσίας το οποίο τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πειθαρχικού δικαίου”.

Ετικέτες: