Ορκωμοσία των νέων αιρετών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με Περιφερειάρχη τον Γ. Χατζημάρκο

“Πολυτιμότερο κεφάλαιο το Νότιο Αιγαίο”

Ένα Νότιο Αιγαίο που θα διαπνέεται από ζωντάνια και ανάπτυξη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους οραματίζεται η νέα Περιφερειακή Αρχή και ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος σύμφωνα με όσα δήλωσε αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης της ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του θεάτρου “Απόλλων” χθες μετά τις επτά το απόγευμα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β΄, του νέου Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου καθώς και εκπροσώπων των δύο Εκκλησιών, των Σωμάτων Ασφαλείας, βουλευτών και πρώην βουλευτών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Σπύρου Σπυρίδωνος, αιρετών των δύο περιφερειακών ενοτήτων αλλά και εκπροσώπων φορέων, Συλλόγων και μελών του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου του Νοτίου Αιγαίου. 

Υπογραμμίζεται πως από το σύνολο των συμβούλων, πολιτικό όρκο έδωσαν η περιφερειακή σύμβουλος της “Νησιωτικής Ανατροπής” Άννα Μαυρουδή καθώς και η επικεφαλής και ο περιφερειακός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Λίλα Καφαντάρη και Βαγγέλης Σιγάλας αντίστοιχα. 

Γ. Χατζημάρκος: “Παρήλθε ανεπιστρεπτί η εποχή  των υποσχέσεων” 

Από τη νέα θέση του ως Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου πλέον, ο Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε λόγο για την πιο δύσκολη και κρίσιμη θητεία της Περιφέρειας στη χώρα καθώς όπως υποστήριξε “η προσεχής πενταετία είναι η μεταβατική περίοδος στην οποία αποφασίζεται, κρίνεται και καθορίζεται το μέλλον όχι μόνο του τόπου μας, αλλά και της χώρας”. 

Υπογράμμισε κατηγορηματικά πως, η εποχή των λόγων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και μαζί της έχει περάσει στο παρελθόν και “η εποχή των υποσχέσεων, της μοιρασιάς κονδυλίων και της κορδέλας”. 

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να αναφερθεί στις χαμένες ευκαιρίες που καταγράφηκαν στον ρου της ιστορίας, αλλά είναι η ώρα να μιλήσει για τις καθαρές επιλογές του μέλλοντος, οι οποίες με την εμπιστοσύνη των πολιτών μπορούν να φέρουν πολλά οφέλη για τον ευαίσθητο νησιώτικο χώρο. 

“Η νέα Περιφερειακή Αρχή έχει να φέρει σε πέρας μία εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική αποστολή”, την οποία όπως επεσήμανε θα καταφέρει να εκπληρώσει “με σχέδιο και δράση διαμορφώνοντας μία νέα πολιτική αντίληψη”. 

Πρώτιστος σκοπός είναι να προασπιστεί και να θωρακισθεί ο νησιώτικος χώρος ενώ επιπλέον αποστολή είναι και η επαναφορά της πολιτικής στη βάση της. 

Πιστός στις ανεξάντλητες δυνατότητες του Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Χατζημάρκος κλείνοντας την ομιλία του, σημείωσε πως ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί το “πολυτιμότερο κεφάλαιο” της χώρας και θα πρέπει να λάβει τη θέση που του αξίζει μέσω της ανάπτυξης, των ευκαιριών και των ουσιαστικών αποφάσεων αλλά και επιλογών. 

“Να εκπληρωθεί το όραμα του λαού στο Νότιο Αιγαίο” 

Στη συνέχεια, στον χαιρετισμό του, ο κκ Δωρόθεος Β΄ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας τόνισε πως, “με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς” συμμετέχει στην εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο θέατρο “Απόλλων” προκειμένου να ευχηθεί στη νέα Περιφερειακή Αρχή “να έχει καλή επιτυχία στο έργο της και να εκπληρώσει το όραμα του λαού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος δια της ψήφου του ανέδειξε τον επικεφαλής κ. Περιφερειάρχη, τους επικεφαλής των μειοψηφιών και τους εκλεκτούς περιφερειακούς συμβούλους” για την προαγωγή και την πρόοδο του νησιώτικου χώρου. 

Αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα και τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη για όσα προσέφεραν, με τους οποίος μάλιστα σημείωσε πως ανέπτυξε “άριστη συνεργασία”, επεσήμανε πως στο πρόσωπο του κ. Χατζημάρκου συνενώνονται δύο μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, αυτές των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, γεγονός που αυξάνει την ευθύνη, την οποία όπως τόνισε, “επαξίως πιστεύω ότι θα σηκώσετε”. 

Ο ίδιος σημείωσε μάλιστα πως εν μέσω δυσκολιών το Νότιο Αιγαίο πρέπει να πηδαλιουχηθεί με ασφάλεια προκειμένου να υπάρξουν πολλοί καρποί για τους νησιώτες. 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, δήλωσε πως θα είναι συνοδοιπόρος και συναρωγός από κοινού με τον προκαθήμενο της Καθολικής Επισκοπής Σύρου στις ανάγκες του Νοτίου Αιγαίου. 

“Έργο δύσκολο που απαιτεί αντοχή και δύναμη” 

Ο νέος Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου από το βήμα του θεάτρου συνεχάρη για την εκλογή τους, τους νέους αιρετούς που θα υπηρετήσουν στον Β΄ Βαθμό της Αυτοδιοίκησης καθώς “το έργο που αναλαμβάνουν είναι δύσκολο” και όπως τόνισε “απαιτεί δύναμη, αντοχή και επιθυμία” για προσφορά στο νησιώτικο χώρο. 

Ευχόμενος πως το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων “θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό” στα καθήκοντα που αναλαμβάνει, εξέφρασε ακόμη τις πιο εγκάρδιες ευχές του για την ανηφορική διαδρομή στην οποία καλείται να βαδίσει η Αυτοδιοίκηση, λέγοντας τέλος, ότι θα είναι με τη σειρά του στο 
πλευρό των νέων αυτοδιοικητικών για το καλό των πολιτών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.