Ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του στη Σύρο ο Γ.Γ. του ΚΚΕ

Νεώριο, Αποκεντρωμένη και Δήμος το “φινάλε” της περιοδείας του Δ. Κουτσούμπα

Με την αναχώρησή του από το Δημαρχιακό Μέγαρο το μεσημέρι της Παρασκευής έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων που πραγματοποίησε στη Σύρο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του.

Συνοδευόμενος από μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο κ. Κουτσούμπας μετέβη νωρίς το πρωί στο Νεώριο όπου συναντήθηκε με τους εργαζομένους του ναυπηγείου και μέλη του Εργοστασιακού Σωματείου αλλά και τον πρόεδρο, Βαγγέλη Μάνθο. Ο ίδιος ενημερώθηκε αναλυτικά για την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιούν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων που τους απασχολούν αναφορικά με το μέλλον της επιχείρησης. Από την πλευρά του και αφού πρωτίστως προχώρησε σε αναφορά για τους εργατικούς αγώνες που είχαν αφετηρία τους την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ο κ. Κουτσούμπας κατέστησε σαφές, πως το Κομμουνιστικό Κόμμα ενισχύει τους αγώνες των εργαζομένων, επισημαίνοντας ωστόσο, πως, για τη ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν, απαιτείται μία συνολική αλλαγή σε επίπεδο οικονομίας κι ένας κεντρικός σχεδιασμός.

Εξηγώντας πως στάση του ΚΚΕ δεν είναι να υπόσχεται και να τάζει σε επίπεδο δουλειάς για μία ιδιωτική επιχείρηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατέληξε πως, σε ό,τι αφορά στους εργαζομένους, μέσα από παρεμβάσεις στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής παρουσίας του κόμματος, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του θα βοηθήσουν, αν και όπως σημείωσε, “για να είμαστε ειλικρινείς δεν περνάει κάτι από το χέρι μας”.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι του Νεωρίου ξενάγησαν τον Γ.Γ. του ΚΚΕ στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου.

Μία ώρα αργότερα, ο ίδιος επισκέφθηκε τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους, με τον πρόεδρο του Συλλόγου τους να εκθέτει αναλυτικά τα ζητήματα που τους απασχολούν. Κινητικότητα, μετατάξεις, περικοπές κ.α. αποτέλεσαν βασικά θέματα της συζήτησης, για τα οποία τοποθετήθηκε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας ταυτόχρονα και για την πρόταση εξουσίας που έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Σε ευχάριστο κλίμα κινήθηκε και η συνάντηση του ίδιου με τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη, στο πλαίσιο της οποίας εκτέθηκαν από την πλευρά των αιρετών ζητήματα που ταλανίζουν τον Α΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα σήμερα, σε μία έντονη περίοδο πολιτικά με το οικονομικό κομμάτι να μονοπωλεί σχεδόν την κουβέντα. Αξίζει να σημειωθεί πως, έμφαση μεταξύ άλλλων, δόθηκε στο θέμα της υδροδότησης των νησιών, πεδίο που ανησυχεί έντονα τον νησιώτικο χώρο.