Στη Σύρο βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α΄ Αθηνών, Β. Κικίλιας με φόντο την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Σύρου και της ΝΟΔΕ Κυκλάδων

“Δίνουμε έναν αγώνα πατριωτικό, όχι κομματικό”

Παρουσία του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Α΄ Αθηνών, Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Σύρου και τη ΝΟΔΕ Κυκλάδων, το βράδυ του Σαββάτου, με τον ίδιο να εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά του για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή πολιτών, καθώς και φίλων του κόμματος.

Πλαισιωμένος από τον βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, πολιτευτές του κόμματος, κομματικά στελέχη, καθώς επίσης και τους προέδρους της Τοπικής Οργάνωσης και της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Στάθη Μπαρμπούνη και Κώστα Γαβιώτη αντίστοιχα, ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε τον χαιρετισμό του, υποστηρίζοντας πως, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που “πλέον, έχοντας κάνει την αυτοκριτική του” πορεύεται σήμερα, διατηρώντας ως σκοπό να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση, σε τροχιά ανάπτυξης, στην κατεύθυνση “μίας ζωής με αξιοπρέπεια” για το σύνολο των πολιτών.

Η προσδοκία της εξουσίας, δεν μπορεί να είναι με αλαζονεία”

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που έλκει την καταγωγή του από το νησί και άδραξε την ευκαιρία να μοιραστεί μνήμες από τα παιδικά χρόνια του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, προτού δώσει έντονη πολιτική χροιά στον χαιρετισμό του, υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως, η Σύρος, “οφείλει και πρέπει να γίνει ξανά η Αρχόντισσα των Κυκλάδων”.

Από την πλευρά του, απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, άσκησε κριτική στη σημερινή κυβέρνηση, επικεντρώνοντας ωστόσο τον χαιρετισμό του ιδιαιτέρως στον στόχο της Νέας Δημοκρατίας, που όπως εξήγησε είναι η ανάπτυξη της χώρας, η ειλικρινής επικοινωνία με τον κόσμο και η απόσταση από κάθε προσέγγιση λαϊκίστικου χαρακτήρα. Όπως υπογράμμισε, “Η προσδοκία της εξουσίας, δεν μπορεί να είναι με έπαρση, δεν μπορεί να είναι με αλαζονεία, δεν μπορεί να είναι χωρίς σεβασμό στην πολύ μεγάλη μάχη που δίνει η οικογένεια”, τονίζοντας κατηγορηματικά, πως, η Νέα Δημοκρατία δίνει “έναν αγώνα πατριωτικό κι όχι κομματικό”. “Δεν είναι κομματική η προσπάθεια. Είναι εθνική η προσπάθεια. Δεν είναι Νεο-δημοκρατική, είναι πατριωτική και μας ενώνει όλους” σχολίασε ο κ. Κικίλιας αποσπώντας το χειροκρότημα των μελών και των φίλων του κόμματος.

Ο ίδιος δε, θέλησε να στηλιτεύσει τη νοοτροπία που όπως είπε, συνέβαλε στη χρεοκοπία της χώρας, σχολιάζοντας πως, “Αυτή η ικανότητα του Έλληνα να παράγει, το “δαιμόνιο” του Έλληνα να κάνει πράγματα, αλλοτριώθηκε. Γιατί; Επειδή έγινε όνειρο της μέσης ελληνικής οικογένειας το πώς θα διορίσει το παιδί της στο Ελληνικό Δημόσιο. Και το Ελληνικό Δημόσιο δεν αντέχει πλέον, γιατί χρεοκόπησε”. Προτρέποντας τον κόσμο να συσπειρωθεί και να “αγκαλιάσει” τη νέα προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως σε αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να δοθεί έμφαση στη νέα γενιά, που σήμερα βιώνει μία σκληρή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, στη μόρφωση και την παιδεία, καθώς επίσης και στην επιχειρηματικότητα.

Καταλήγοντας, δήλωσε, πως, “τη μάχη που δίνουμε, τη δίνουμε με συναίσθηση των λαθών που έχουμε κάνει, τη δίνουμε εκτιμώντας και αναλογιζόμενοι τί τραβάει ο Έλληνας μετά από οκτώ χρόνια κρίσης και με σεβασμό σε αυτόν, είμαστε δεσμευμένοι από τον πρώτο που είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τον τελευταίο, να λέμε αλήθειες”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, του χαιρετισμού του Βασίλη Κικίλια προηγήθηκαν οι ευχές και οι τοποθετήσεις των πολιτευτών και του κ. Βρούτση. Διευκρινίζεται τέλος, πως στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών” κατόπιν πρόσκλησης που είχαν, αιρετά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης.