Πρώτες εκτιμήσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θήρας

“Παλίρροια” καταστροφών

Σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου

Εκτάκτως συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θήρας εξαιτίας των σοβαρών καταστροφών που προκλήθηκαν στην περιοχή “Καμάρι” του νησιού από την έντονη βροχόπτωση.

Οι ισχυροί άνεμοι άφησαν το “στίγμα” τους κατά μήκος της παραλιακής ζώνης και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Σε επικοινωνία της “Κοινής Γνώμης”, με το δήμαρχο, Νικόλαο Ζώρζο, τονίσθηκε ότι πραγματοποιήθηκε η καταγραφή των ζημιών στη συγκεκριμένη περιοχή ώστε να διεκδικηθούν κονδύλια για την αποκατάστασή τους, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Προτεραιότητα η “επούλωση”

Συγκεκριμένα, δύο ημέρες νωρίτερα, εξαιτίας των μανιακών ανέμων, σημειώθηκαν τεράστιες καταστροφές στο χωριό “Καμάρι” της Θήρας. Μικρά τοιχία από επιχειρήσεις και κατοικίες “ξηλώθηκαν”, ξεκόλλησαν πλάκες και έπεσαν στην παραλία κομμάτια από υπαίθριες κατασκευές των τοπικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Ζώρζος στις δηλώσεις που παραχώρησε, επεσήμανε ότι με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τα μέλη του οποίου κλήθηκαν άμεσα να συνεδριάσουν, μετά το αρνητικό γεγονός, αποφάσισαν ομόφωνα να απαιτήσουν κονδύλια με σκοπό την “επούλωση” των ζημιών, καθώς ξεκινά το προσεχές διάστημα η καλοκαιρινή τουριστική σαιζόν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, κινητοποιήθηκαν άμεσα, προχωρώντας σε μία πρώτη εκτίμηση των καταστροφών ενώ ταυτόχρονα, θα ζητηθεί η εξέταση του μεγέθους της ζημιάς και από λιμενολόγο.