Τήνος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

  • Τρίτη, 16 Απριλίου, 2013 - 07:28

Κανονικά λειτουργούν οι μονάδες αφαλάτωσης στην Τήνο, η λειτουργία των οποίων είχε διακοπεί εξαιτίας της πυρκαγιάς που είχε καταστρέψει στις 19 Μαρτίου στον μετασχηματιστή των μονάδων στον Άγιο Φωκά. Η πυρκαγιά, που είχε εκδηλωθεί από άγνωστη αιτία, είχε αρχικά θεωρηθεί ύποπτη και σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Τήνου επεσήμαινε ότι με βάση την εμπειρία, τις τεχνικές γνώσεις των αρμοδίων και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, στον χρόνο της εκδήλωσής της η πυρκαγιά αυτή γεννούσε ερωτηματικά.

Ωστόσο, πέρα από την έρευνα για τις συνθήκες εκδήλωσης του συμβάντος, το βασικό μέλημα των αρμοδίων ήταν η αποκατάσταση του προβλήματος με την προμήθεια νέου μετασχηματιστή, ώστε να τεθούν το ταχύτερο δυνατόν εκ νέου σε λειτουργία οι μονάδες αφαλάτωσης και να περιοριστεί η απώλεια σε παραγωγή νερού.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Τήνου, η βλάβη έχει πλέον αποκατασταθεί και ο υποσταθμός μέσης τάσης έχει αντικατασταθεί με νέο και λειτουργεί κανονικά, εφοδιάζοντας τις μονάδες αφαλάτωσης. Ενόψει, μάλιστα της επικείμενης νέας τουριστικής περιόδου, αλλά και της ετήσιας συντήρησης, πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού στις κεντρικές δεξαμενές ύδρευσης, κατανάλωσης και αποθήκευσης της πόλης, ενώ εργασίες καθαρισμού θα πραγματοποιηθούν τμηματικά σε όλες τις δεξαμενές των οικισμών του Δήμου.