Διαμαρτυρία Κυθνιών για το «Aqua Maria»

  • Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2013 - 06:00

Ούτε και με την έναρξη της τουριστικής σεζόν διαφαίνεται λύση στα σοβαρά ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός των Κυκλάδων.

Τελευταίο «κρούσμα» η αιφνίδια και χωρίς καμία ενημέρωση αναβολή του δρομολογίου του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Aqua Maria», το οποίο την περασμένη εβδομάδα δεν προσέγγισε τα νησιά των Κυκλάδων.

Δυσαρεστημένοι οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι φορείς της Κύθνου, το λιμάνι της οποίας συμπεριλαμβανόταν στο δρομολογιακό πρόγραμμα του πλοίου, απηύθυναν έγγραφο διαμαρτυρίας προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και στον Υπουργό Εργασίας και τους Βουλευτές του Νομού.

Στο έγγραφο του Δημάρχου Κύθνου, γίνεται λόγος για απαράδεκτο γεγονός, ειδικά σε ό,τι αφορά στη μη ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκ μέρους της πλοιοκτήτριας εταιρίας, με την υπογράμμιση ότι η αποκοπή των νησιών μεταξύ τους αποτελεί σοβαρό πλήγμα, ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου, με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τα νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο «Aqua Maria» επρόκειτο να αντικαταστήσει από 1η έως 27 Ιουνίου το «Aqua Jewel» συνδέοντας ακτοπλοϊκώς τα νησιά των Κυκλάδων τόσο μεταξύ τους όσο και με το Λαύριο.

Το θέμα της απροειδοποίητης διακοπής των δρομολογίων του, έφθασε προχθές και στη Βουλή, με αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος, προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Ετικέτες: