Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου καταγγέλλει

“Άγνωστο” άτομο “ψαχούλευε” τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Μυκόνου

Μυστήριες κινήσεις στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, λίγες ώρες μετά την παύση του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Μυκόνου, καταγγέλλει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, (ΚΕΠΟΜ).

Η ΚΕΠΟΜ αναφέρει ότι χθες το μεσημέρι μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου όπου έθεσε σε αργία τους αιρετούς του νησιού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Σκαγιάς ζήτησε και πήρε τα δύο από τα τρία κλειδιά της Οικονομικής Υπηρεσίας, τα οποία ως σήμερα κατείχαν αρμόδιοι υπάλληλοι.

“Μας προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι αυτό έγινε εν απουσία του κ. Μυτηλιναίου κι ενώ την ίδια μέρα παύονταν δήμαρχος και αντιδήμαρχοι από τα καθήκοντά τους. Αυτό το παράξενο τουλάχιστον γεγονός ήρθε να το κάνει ακόμα πιο περίεργο η πληροφορία ότι στο εσωτερικό της Οικονομικής Υπηρεσίας -Παρασκευή απόγευμα κι ενώ το γραφείο ήταν κλειστό- υπήρχε άγνωστο άτομο”, σημειώνει χαρακτηριστικά.
Εντεταλμένοι από την δημοτική παράταξη και συγκεκριμένα, η δημοτική σύμβουλος της ΚΕΠΟΜ, Άννα Καμμή και ο Δημήτρης Ρουσουνέλος έφτασαν στο Δημαρχείο, προκειμένου να ερευνήσουν την καταγγελία.

Πράγματι, όπως αναφέρουν, στις 7 το απόγευμα είδαν από το παράθυρο της βόρειας πλευράς, ένα άγνωστο άτομο το οποίο και προσπάθησαν να εξακριβώσουν ακριβώς έκανε τέτοια ώρα στην Οικονομική Υπηρεσία. “Το συγκεκριμένο άτομο ανέφερε ότι ήταν ορκωτός λογιστής. Στη συνέχεια αντί να απαντήσει στο ερώτημα “τι κάνει τέτοια ώρα μόνος του στην Οικονομική Υπηρεσία”, άρχισε να καλεί από το κινητό του σε άγνωστο σε μας αριθμό.
Σε λίγα λεπτά κατέφθασε ασθμαίνων ο κ. Δημήτρης Σκαγιάς, φανερά εκνευρισμένος. Στην επισήμανσή μας ότι σήμερα, μια μέρα τόσο σημαντική, όπου ανακοινώθηκε η παύση των τριών ανώτατων στελεχών του Δήμου από τα καθήκοντά τους, δεν έπρεπε κανείς να είναι “κλειδωμένος μόνος του και ανεξέλεγκτος” σε τέτοια νευραλγική υπηρεσία, απάντησε ότι ο εν λόγω ήταν εκεί με δική του εντολή. Ακολούθησε για αρκετά λεπτά λογομαχία περί της νομιμότητας ή όχι της ενέργειας”, τονίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, προσθέτοντας ότι η κ. Καμμή ενημέρωνε την Αστυνομία Μυκόνου με αίτημα την ενημέρωση του κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

“Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο μας και την πολιτική μας ετοιμότητα βοηθήσαμε ως τώρα στο να έχουμε την καλύτερη δυνατή πορεία προς την διαλεύκανση του σκανδάλου. Δεδομένου ότι έχουμε το κακό προηγούμενο (στη φάση της απόκάλυψης του σκανδάλου) που φορείς του Δήμου εξευτέλιζαν θεσμούς και υπηρεσίες κρύβοντας ή αλλοιώνοντας φακέλους και στοιχεία, πιστεύουμε ότι ισχύει πάντα και ιδιαίτερα για εκείνους που πρόκειται να συνεχίσουν να διοικούν τον Δήμο η ρήση για την γυναίκα του Καίσαρα, ότι τελικά δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει συνεχώς να φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο να φυλάγεται από τις κακοτοπιές και να μην δίνει αφορμές για την παραμικρή υπόνοια. Το θέμα έχει πάρει το δρόμο του. Οι πολίτες της Μυκόνου καλούνται σε εγρήγορση για κάθε τι νεώτερο θα ενημερώσουμε”, δηλώνει η ΚΕΠΟΜ.