Καταγγέλλουν στρεβλώσεις στην αγορά καυσίμων οι εφοπλιστές

«Γκρίνια» ακτοπλόων για τα καύσιμα

  • Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2013 - 06:00

Σε στρεβλώσεις στην αγορά ναυτιλιακών καυσίμων, για τις οποίες ήδη έχουν γίνει καταγγελίες στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού και στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αποδίδουν οι ακτοπλόοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες τους σε επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κάνει αναφορά στην επιβάρυνση των τιμών των ναυτιλιακών καυσίμων με το κόστος των στρατηγικών αποθεμάτων, ζητώντας από το αρμόδιο Υπουργείο εξηγήσεις σχετικά με το εάν τηρούνται πράγματι στρατηγικά αποθέματα ναυτιλιακού καυσίμου ακτοπλοΐας, ζητώντας στοιχεία για τις εκάστοτε τηρούμενες ποσότητες και την επάρκειά τους, καθώς και για το κόστος διατήρησής τους και τον τρόπο υπολογισμού τους.

Εγκαλεί το Υπουργείο ο ΣΕΕΝ

Οι εφοπλιστές επισημαίνουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες τους αντανακλώνται άμεσα «στην οικονομική ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας και την εδαφική συνοχή της Χώρας», κατηγορώντας το Υπουργείο για αδιαφορία, δεδομένου ότι παρά τη σχετική ενημέρωση εκ μέρους τους στα τέλη Ιανουαρίου, το Υπουργείο δεν έχει μέχρι σήμερα λάβει σχετικά μέτρα, ενώ ακόμη δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή τους για νέα συνάντηση μέσα στον Ιούλιο.

Καμία διαταραχή στον εφοδιασμό

Το Υπουργείο, διά του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Κ. Μαθιουδάκη, δίνει με απαντητική επιστολή του προς τον ΣΕΕΝ τα ζητούμενα στοιχεία, ενώ σε ό,τι αφορά στον εφοδιασμό των ακτοπλοϊκών εταιριών με καύσιμα, αναφέρει ότι πως δεν έχει περιέλθει εις γνώσιν της Γενικής Γραμματείας κανένα πρόβλημα διαταραχής εφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων της ακτοπλοΐας από τον περυσινό Αύγουστο έως σήμερα, κάτι το οποίο θα απαιτούσε την απελευθέρωση των αποθεμάτων ασφαλείας για την οποία κάνουν λόγο οι εφοπλιστές.