Επίσκεψη Συρμαλένιου στην Κίμωλο

Αναζητούνται λύσεις σε χρόνια προβλήματα

  • Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2013 - 06:00

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κιμώλου αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί στον τομέα της υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Κιμώλου Γεράσιμος-Θεόδωρος Μαγκανιώτης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκο Συρμαλένιο.

Ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος επισκέφθηκε προχθές το νησί, συζήτησε με τους εκπροσώπους του Δήμου εκφράζοντας τη συμπαράστασή του ίδιου και του κόμματός του στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι θα επιχειρήσει παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η εξεύρεση λύσεων.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στον βουλευτή ήταν και το ζήτημα του Ιδρύματος Αφεντάκη, που στεγάζει το γηροκομείο του νησιού και το οποίο λόγω έλλειψης εσόδων κινδυνεύει να κλείσει, καθώς και το θέμα του Δημοτικού Σχολείου Κιμώλου το οποίο λειτουργεί με έναν δάσκαλο. Οι εκπρόσωποι του Δήμοι εξέφρασαν την αγωνία και την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία της Πολιτείας για τη νησιωτική Ελλάδα, ενώ μετέφεραν την πρόθεση ορισμένων Κιμωλίων να εγκαταλείψουν το νησί εξαιτίας των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Συρμαλένιος επισκέφθηκε επίσης το Περιφερειακό Ιατρείο της Κιμώλου και συνεχάρη την μία και μοναδική γιατρό που υπηρετεί εκεί, «για την αυταπάρνηση με την οποία εργάζεται στην προσπάθειά της να καλύψει τις ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων του νησιού». Πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος του νησιού με ένα συγκινητικό μήνυμά του είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες των κατοίκων προς τη γιατρό του νησιού, εξαίροντας την αφοσίωσή της στο λειτούργημά της και στους νησιώτες. Ο κ. Συρμαλένιος επεσήμανε ότι αν η Κυβέρνηση δεν δει σοβαρά το θέμα της νησιωτικότητας και ιδιαίτερα το θέμα της υγείας, και εφόσον συνεχιστεί η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, ό,τι και να κάνουν οι άνθρωποι, η κατάσταση θα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.