Πρόσκληση – πρόκληση του Π. Κροντηρά προς τον Γ. Στουρνάρα για το κλείσιμο της ΔΟΥ

Aller retour εισιτήριο για τη “διάλυση”

Καλεί τον υπουργό Οικονομικών να ταξιδέψει στην Τήνο με πληρωμένα έξοδα για να διαπιστώσει την εικόνα διάλυσης “που προκάλεσε”

Με μία άκρως καυστική επιστολή ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς καλεί τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να επισκεφθεί το νησί προκειμένου να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” την “εικόνα διάλυσης” που έχει διαμορφωθεί μετά από την απόφασή του να βάλει λουκέτο σε νησιωτικές ΔΟΥ.

Μάλιστα, ο κ. Κροντηράς στηλιτεύοντας την αρνητική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει υπηρεσίες του νησιού προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, απευθύνει πρόσκληση στον κ. Στουρνάρα να μεταβεί στην Τήνο με “πληρωμένο εισιτήριο” προκειμένου αφού αντιληφθεί την “τριτοκοσμική κατάσταση” που έχει δημιουργηθεί και να επιστρέψει στην Αθήνα “σοφότερος”.

“Μας επιφυλάξατε μπάχαλο”

Αναφερόμενος στη νέα δεινή πραγματικότητα για τους πολίτες της Τήνου, μετά το λουκέτο στη ΔΟΥ, ο δήμαρχος του νησιού στην αρχή της επιστολής του, επισημαίνει, “Είμαι υποχρεωμένος απέναντι στους πολίτες της Τήνου, να καυτηριάσω το “μπάχαλο” που μας επιφύλαξε το υπουργείο Οικονομικών, σε ό,τι αφορά τη Δ.Ο.Υ. Τήνου”, περιγράφοντας “με δύο λόγια την κατάσταση που με αποκλειστική ευθύνη σας διαμορφώθηκε στο νησί της Τήνου”. Ο κ. Κροντηράς, τονίζει πως στις 5 Σεπτεμβρίου του 2013, “για αγορά κινητού παράβολου (το απλούστερο πράγμα που θα μπορούσε να αξιώσει κανείς) οι πολίτες ταξιδεύουν στη Σύρο ή Μύκονο” ενώ προκειμένου “να λάβει φορολογική ενημερότητα ο πολίτης της Τήνου, πρέπει να σταλεί αίτηση προς τη Δ.Ο.Υ. Σύρου και να αναμένει, αν είναι τυχερός, να την λάβει την επόμενη με το courier, με καταβολή βεβαίως 12 περίπου ευρώ”. Ο ίδιος, σημειώνει ακόμη πως “ο Κώδικας δε λειτουργεί, βιβλία δε θεωρούνται, ούτε ακυρώνονται” και ο κατάλογος των παραδειγμάτων που θα μπορούσε να παραθέσει “δεν έχει τελειωμό”, διερωτώμενος ταυτόχρονα “ποιος είναι δίκαιο να πληρώσει τα έξοδα όσων υποχρεωθούν να πληρώσουν ταχυμεταφορά, να ταξιδέψουν ή και να διανυκτερεύσουν από δω και πέρα, αντίθετα προς τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου”.

Χειρότερα κι από τριτοκοσμική κατάσταση

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος, αναφέρεται στις “θεωρητικές υποσχέσεις” του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος είχε δηλώσει πως δε θα προχωρήσει στο κλείσιμο της ΔΟΥ εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες που θα εξασφάλιζαν την ομαλή και χωρίς κόστος εξυπηρέτηση των πολιτών.

“Χθες (σσ προχθές) μόλις η Δ.Ο.Υ. Σύρου, μας γνωστοποίησε επιτέλους (αφού της είπαμε ότι ο δήμος δε διαθέτει…) πως μας παραχωρεί Η/Υ (!) και μας ζητά να τους τοποθετήσει τεχνικός του δήμου! Για γραφεία και καρέκλες των δύο υπαλλήλων του ΚΕΦ ούτε λόγος” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κροντηράς, λέγοντας επιπρόσθετα πως “Το ΚΕΦ που υποσχεθήκατε υπάρχει και σήμερα μόνο στα χαρτιά σας”.

Υπενθυμίζοντας προς τον κ. Στουρνάρα ότι στη σχετική σύσκεψη στο υπουργείο, “παρουσία του κ. Βρούτση” ο ίδιος είχε “εκφράσει τη δυσπιστία του όσον αφορά στις διαβεβαιώσεις του υπουργού και των επιτελών του” για το ότι “κανένας δε θα ταλαιπωρηθεί, κανένας δε θα χρειαστεί να ταξιδέψει σε άλλο νησί για την εξυπηρέτησή του και κανένας υπάλληλος δε θα μετακινηθεί (και τώρα ετοιμάζονται για τη μετακόμισή τους)”, τον καλεί “να ταξιδέψει με πλοίο της γραμμής στο νησί”, προσφέροντάς του εισιτήριο, για να δει “ένα από τα θύματα της άδικης πολιτικής (όχι το μόνο, βεβαίως)” και να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι, την εικόνα διάλυσης που υπάρχει” η οποία προκύπτει όπως συγκεκριμένα υπογραμμίζει προς τον υπουργό “με ευθύνη σας και των υπηρεσιών σας (δεν αναφέρομαι σε τριτοκοσμική κατάσταση μόνο και μόνο για να μην αδικήσω τον …τρίτο κόσμο)”.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του, προκαλεί τον υπουργό Οικονομικών “Να ακούσει τους πολίτες της Τήνου, τους λογιστές, τους υπό μετακόμιση υπαλλήλους και το δήμαρχο” ώστε “να γυρίσει στην Αθήνα σοφότερος. Καλή αντάμωση στην Τήνο”, αναφέρει καταλήγοντας.