Τα θέματα αγροτικής πολιτικής της Κύθνου σε σύσκεψη υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Αντώνη Χατζηιωάννου

Αναζητείται λύση

  • Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2013 - 06:00

Στις Κυκλάδες βρίσκεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Αντώνης Χατζηιωάννου.

Πρώτος σταθμός του κ. Χατζηιωάννου ήταν η Κύθνος, όπου συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, όπου συμμετείχε στην Ημερίδα «Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα και στις Κυκλάδες», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νήσων Κυκλάδων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κύθνου.

Η ημερίδα έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύθνου με την παρουσία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, Αντώνη Κοκιασμένου, του Αντιδημάρχου Κύθνου, Νίκου Τριανταφύλλου, του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, του Προέδρου της ΕΑΣ Νήσων Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού καθώς και καθηγητών του Α.Π.Θ., οι οποίοι ήταν εκ των ομιλητών στην εν λόγω ημερίδα.

Παρευρέθησαν επίσης, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, εκπρόσωποι Συνεταιρισμών υπηρεσιακοί παράγοντες και πλήθος παραγωγών (γεωργών-κτηνοτρόφων).

Προβληματίζει η αποπεράτωση του σφαγείου

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ημιτελούς σφαγείου, καθώς και τις δύο μονάδες τυποποίησης μελιού που λειτουργούν στο νησί.
Ο κ. Χατζηιωάννου συμμετείχε σε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Κύθνου παρουσία του Ε.Π.Σ. Αντώνη Κοκιασμένου και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Κύθνου, όπου συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα του Δήμου και κυρίως η δυνατότητα εξεύρεσης λύσης για την αποπεράτωση του σφαγείου.
Ακολούθως είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Αλιευτικού Συλλόγου Κύθνου καθώς και με αρκετούς αλιείς, όπου τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους και ο τρόπος εξεύρεσης λύσης σ΄ αυτά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες και υπαλλήλους σε θέματα αρμοδιότητάς του.

Ετικέτες: