Διάβημα του Δημάρχου Άνδρου προς το υπ. Οικονομικών για την αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ του νησιού

Εμφανή τα προβλήματα

Αναφορά κατέθεσε και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος

Τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την παύση λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ) της ΔΟΥ Άνδρου, καταγράφει ο Δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Γλυνός.

Ο κ. Γλυνός μιλά για μεγάλη ζημία που έχει δημιουργηθεί στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αλλά και στην τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι της Άνδρου.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας τη μεταξύ τους συνεργασία, ώστε να στελεχωθεί με ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό το Γ.Ε.Φ.

Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα, κατέθεσε και σχετική αναφορά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος μάλιστα ως ενισχυτικό στοιχείο, προσκόμισε και την επιστολή του Δημάρχου Άνδρου.

“Να διορθώσετε άμεση τη ζημία που έχει προκληθεί”

Ο Δήμαρχος Άνδρου, Γιάννης Γλυνός, για ακόμη μία φορά, απευθύνεται μέσω επιστολής προς το υπουργείο Οικονομικών με ένα και μοναδικό ζητούμενο. Την αναστολή του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ) της ΔΟΥ του νησιού.

Όπως αναφέρει, από τις πρώτες μέρες λειτουργίας φάνηκαν και τα πρώτα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των Ανδριωτών φορολογουμένων, καθώς το Γ.Ε.Φ. Άνδρου, που φιλοξενείται σε χώρο του Δήμου, απογυμνωμένο από οποιαδήποτε φορολογική αρμοδιότητα, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις παρεχόμενες φορολογικές υπηρεσίες της Δ.Ο.Υ. του νησιού, η λειτουργία ρης οποία διεκόπη παρά της αντιρρήσεις και τις έντονες διαμαρτυρίες όλων των Δημάρχων των Κυκλάδων.

Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι ο Δήμος διαθέτει την κατάλληλη υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή, ώστε να φιλοξενήσει στους χώρους του τον ελάχιστο αριθμό των 5 υπαλλήλων, προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, με ουσιαστικές φορολογικές αρμοδιότητες, που θα καλύπτουν και τις ανάγκες κατοίκων και τις ανάγκες του υπουργείου Οικονομικών για την εύρυθμη λειτουργία της βεβαίωσης και είσπραξης των δημοσίων εσόδων.

“Πιστεύουμε πως εν τέλει ο στόχος μας είναι κοινός. Αν είστε πραγματικά διατεθειμένος να ενισχύσετε τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και να βελτιώσετε τις παρεχόμενες φορολογικές υπηρεσίες, τότε θα διορθώσετε άμεσα τη ζημία που έχει προκληθεί από την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Άνδρου και θα προχωρήσετε στη μεταξύ μας συνεργασία, ενισχύοντας το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Άνδρου και με προσωπικό του εφοριακού κλάδου και με φορολογικές αρμοδιότητες. Ως Δήμος Άνδρου έχουμε αποκτήσει πλέον επαρκή εικόνα και ζητούμε να συζητήσουμε μαζί σας μια βιώσιμη λύση σε μια κατ' ιδίαν συνάντηση, σε τόπο και χρόνο, που θα μας καθορίσετε ο ίδιος, το συντομότερο δυνατό”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

   
   
Ετικέτες: