Η Aegean Speed Lines για την ελλιπή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Σίφνου

“Η εταιρία δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος”

Απάντηση σε δημοσίευμα Σιφνέικου ηλεκτρονικού μέσου σχετικά με την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σίφνου και των Δυτικών Κυκλάδων έδωσε η εταιρία Aegean Speed Lines, η οποία δραστηριοποιείται στο Νομό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρα από την απογοήτευση των κατοίκων, που επιζητούν σταθερές και συμφέρουσες λύσεις, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι επιχειρηματίες με τους μελλοντικούς επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι ζητούν έγκαιρη ανακοίνωση των δρομολογίων πριν προβούν σε κρατήσεις καταλυμάτων για τη θερινή περίοδο.

Επιχειρώντας μία αναλυτική παρουσίαση του προβλήματος, το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων πως: “η εταιρεία Aegean Speed Lines έχει ήδη ανακοινώσει τα δρομολόγιά της για τη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων με το Speedrunner3, έλα όμως που οι περισσότεροι, αλλοδαποί πλέον επισκέπτες του νησιού μας, προτιμούν να ταξιδεύουν με συμβατικά πλοία λόγω μικρότερου κόστους εισιτηρίων;”.

“Οι προσπάθειές μας θα έπρεπε να αναγνωρίζονται”

Άμεση ήταν η απάντηση της εταιρείας, η οποία, επισημαίνοντας πως συμμερίζεται τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας, διευκρίνισε πως “καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να καλύψει αποτελεσματικά τις συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής και της Σίφνου ειδικότερα, παραβλέποντας το ιδιαίτερα υψηλό κόστος που έχει η προσπάθεια αυτή”.

Γι' αυτό το λόγο εκτιμά πως οι προσπάθειες αυτές θα έπρεπε αν μη τι άλλο να αναγνωρίζονταν, σημειώνοντας πως “η εταιρία δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος, αλλά αντίθετα σημαντικό παράγοντα της επίλυσης του”. Προσθέτει μάλιστα ότι “τη φετινή θερινή περίοδο η Aegean Speed Lines μετέφερε στη Σίφνο, με ταχύτητα, άνεση και ασφάλεια, σχεδόν 50.000 επιβάτες”.

“Μη υγιές πλαίσιο δραστηριοποίησης”

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιάννης Δεπάστας, αναφερόμενος στην περίπτωση των αλλοδαπών επισκεπτών του νησιού, οι οποίοι δεν προτιμούν τα ταχύπλοα λόγω υψηλού κόστους, αναρωτιέται “πώς είναι δυνατόν η δρομολόγηση άλλων ταχυπλόων και μάλιστα ταχυπλόων με πολύ υψηλό κόστος εισιτηρίου για ενδοκυκλαδικές συνδέσεις να αποτελεί, μεταξύ άλλων, μέρος της λύσης του προβλήματος”.

Καταλήγοντας, εκτιμά ότι “οι επανειλημμένες αναφορές για την παρουσία της Aegean Speed Lines σε σχέση με άλλες εν δυνάμει λύσεις δε συμβάλουν θετικά στην διαμόρφωση ενός υγιούς πλαισίου δραστηριοποίησης, ιδιαίτερα τώρα, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε όλοι μας”.

Ετικέτες: