Η αεροπορική εταιρεία Aegean-Olympic προς τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Θήρας

"Αποδεκτό το αίτημα"

Την αύξηση της διαθεσιμότητας των θέσεων, αλλά και τα τα δρομολόγια από και προς Σαντορίνη, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Aegean-Olympic, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το αίτημα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας για συμβολή της εταιρείας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κλπ.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος Σύλλογος είχε αποστείλει τον περασμένο Σεπτέμβριο επιστολή προς την αεροπορική εταιρία, με την οποία ζητούσε να μη μειωθούν τα δρομολόγια προς τη Σαντορίνη κατά τους χειμερινούς μήνες.

Από ότι όλα δείχνουν, η εταιρία όχι μόνο έκανε αποδεκτό το συγκεκριμένο αίτημα, αλλά προσκαλεί σε συνάντηση την επομένη εβδομάδα τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας, προκειμένου να συζητηθούν από κοντά περισσότερες λεπτομέρειες για την υλοποίηση του νέου προγραμματισμού των πτήσεων προς και από Σαντορίνη.

Η απαντητική επιστολή

Η αεροπορική εταιρεία Aegean-Olympic, με επιστολή της προς τον Σύλλογο κάνει σαφές ότι κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου και πιο συγκεκριμένα τον μήνα Νοέμβριο, ουσιαστικά τον 1ο μήνα της λειτουργίας του ενοποιημένου πλέον σχήματος Aegean-Olympic, η εταιρεία πραγματοποίησε ορισμένες αλλαγές στον προγραμματισμό των πτήσεων της προς και από την Σαντορίνη αυξάνοντας την διαθεσιμότητα των θέσεων κατά τουλάχιστον +15%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, γεγονός που συνέβαλλε ουσιαστικά στην αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης κατά τον μήνα Νοέμβριο κατά +31%.

“Η αφορμή για την εξέλιξη αυτή ήταν η παραγωγική ανταλλαγή απόψεων που είχαμε μαζί σας και τα σχόλια σας και πραγματικά σας ευχαριστούμε για αυτό”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τονίζει ότι και όσον αφορά το εσωτερικό δίκτυο γενικότερα, ήδη από τον πρώτο μήνα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς τηςOlympicAir καθίστανται εμφανή τα οφέλη που προκύπτουν από τις συνέργειες του δικτύου, μετά την ενοποίηση, τόσο για την εταιρεία όσο και για τους επιβάτες για τις πτήσεις εσωτερικού.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο, τον πρώτο μήνα της κοινής πορείας των δύο εταιρειών και μετά από 4 χρόνια συνεχούς κάμψης, σημειώθηκε για πρώτη φορά αύξηση στην αθροιστική κίνηση εσωτερικού των δύο εταιρειών, η οποία διαμορφώθηκε στο +10% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2012. Συγκεκριμένα, η AEGEAN και ηOlympicAir μαζί, τον Νοέμβριο μετέφεραν 315.000 επιβάτες από 286.000 επιβάτες το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

“Ο κοινός σχεδιασμός του προγράμματος πτήσεων βελτίωσε τις επιλογές του επιβατικού κοινού, ενώ παράλληλα η επιθετική τιμολογιακή πολιτική, που εκφράστηκε μέσα από τη διάθεση μεγάλου αριθμού χαμηλών ναύλων, ιδιαίτερα στους νησιωτικούς προορισμούς, συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση της κίνησης.

Επίσης, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα σας για επιμήκυνση της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, θέμα που αποτελεί και δική μας προτεραιότητα και προσπάθεια, ανακοινώσαμε ήδη δύο καθημερινές πτήσεις για τον μήνα Μάρτιο 2014 με αεροσκάφος τύπου AIRBUSA320, αυξάνοντας την διαθεσιμότητα των θέσεων κατά +35% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Ειδικότερα, για τους τρεις μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο αθροιστικά, η διαθεσιμότητα των θέσεων που ήδη έχουν ανακοινωθεί παρουσιάζει αύξηση +25%. Κλείνοντας την επικοινωνία μου θα ήθελα να γνωρίζετε ότι η προσπάθεια μας είναι συνεχής και εργαζόμαστε για να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις ανάγκες της τουριστικής κίνησης προς την Σαντορίνη και σας διαβεβαιώνω ότι θα παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα της διαθεσιμότητας σε σχέση με την ζήτηση για να παρέμβουμε εκ νέου αν χρειαστεί. Όπως συζητήσαμε και τηλεφωνικά θα προτείνω μία συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά περισσότερες λεπτομέρειες”, αναφέρεται στην επιστολή.

Ετικέτες: