Αντιπαράθεση διοίκησης ΙΚΑ – ΤΕΑΜ – ΚΕΠΠ για την υποβάθμιση του παραρτήματος στην Πάρο

“Ουσιαστική κατάργηση”

Λόγο για “έμμεση απειλή” όσον αφορά στην απάντηση που δίνει στη δημοσιότητα η διοίκηση του ΙΚΑ ΤΕΑΜ για το “υπό κατάργηση παράρτημα της Πάρου” κάνει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών του νησιού με νέα απάντηση που απέστειλε στα Μέσα Ενημέρωσης.

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα με την ανάπτυξή του, εντός της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, η διοίκηση με έγγραφό της, σημειώνει ότι “ο μετασχηματισμός του παραρτήματος σε γραφείο κοινωνικής ασφάλισης”, αποτελεί “λειτουργική αλλαγή” και δε συντρέχει λόγος πρόκλησης στην τοπική κοινωνία “αδικαιολόγητης σύγχυσης”.

Όσον αφορά στα προαναφερθέντα, ωστόσο, έρχονται τα μέλη της ΚΕΠΠ να τονίσουν ότι συνολικά η απάντηση της διοίκησης δείχνει τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η κυβερνητική πολιτική.

“Οργανωτική αλλαγή”

Ιδιαίτερα καθησυχαστική είναι η επιστολή της διοίκησης του ΙΚΑ – ΤΕΑΜ στην οποία σημειώνεται χαρακτηριστικά πως, “το Ίδρυμα απρόσκοπτα θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στο σύνολο των ασφαλισμένων και των εργοδοτών του νησιού” αφού “ο μετασχηματισμός του Παραρτήματος του ΙΚΑ Πάρου σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Πάρου αποτελεί οργανωτική και λειτουργική αλλαγή που αφορά τη νέα οργανωτική δομή του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, η οποία αποσκοπεί στην παραγωγική αξιοποίηση των εργαζομένων στο Ίδρυμα και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και τους εργοδότες”.

Μάλιστα τα μέλη της διοίκησης, προσθέτουν πως “Η οποιαδήποτε άλλη μεταφορά διαφορετικών απόψεων στα συλλογικά όργανα του νησιού (Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα Συλλογικά Όργανα) από πρόσωπα που δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα δημιουργούν χωρίς λόγο αδικαιολόγητη σύγχυση και ανασφάλεια στους ασφαλισμένους και στους πολίτες του νησιού”.

Συνέπειες για τους πολίτες

Ωστόσο, έντονη καταγράφεται η αντίδραση των μελών της ΚΕΠΠ, οι οποίοι άμεσα εξέδωσαν απάντηση προς τη διοίκηση του ΙΚΑ – ΤΕΑΜ, που φέρει τίτλο “Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” και με την οποία τονίζουν ότι “επιβεβαιώνεται η κατάργηση του παραρτήματος Πάρου”. Συγκεκριμένα, η ΚΕΠΠ αναφέρει ότι, “Το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ απάντησε στα δημοσιεύματα για την ουσιαστική κατάργηση του Παραρτήματος Πάρου” καθώς “ενοχλήθηκε πολύ από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, μετά τη παρέμβαση των Εργαζομένων του ΙΚΑ Πάρου στο δημοτικό συμβούλιο του Νησιού μας, και την Ομόφωνη Απόφαση - Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, που στήριξε τις προτάσεις τους”. Θέση της ΚΕΠΠ αποτελεί ότι η απάντηση της διοίκησης είναι “γενικόλογη, δεν μπαίνει στην ουσία του θέματος που είναι η υποβάθμιση του παραρτήματος, και κύρια δεν αναφέρει κουβέντα για το μείζον θέμα της προοπτικής ότι, οι πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου θα είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στη Νάξο για να εξυπηρετηθούν”. Επιπρόσθετα, “Δεν διαψεύδει την κατηγορία ότι το Νέο (;) Γραφείο θα έχει μόνο αρμοδιότητες τηλεφωνικού κέντρου και ταχυδρόμησης αιτημάτων”, αλλά σύμφωνα με όσα συμπληρώνουν “απλά έμμεσα, το επιβεβαιώνουν”.

“Απειλούν και πορωθούν την κινητικότητα”

Σημείο στο οποίο η ΚΕΠΠ εστιάζει την κριτική της αποτελεί ακόμη, το γεγονός πως φαίνεται ξεκάθαρα ότι “προωθούν την κινητικότητα που η μνημονιακή πολιτική επιτάσσει, που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις των εργαζομένων”, την οποία “βαφτίζουν “παραγωγική αξιοποίηση””. Εν κατακλείδι, οι Ενεργοί Πολίτες Πάρου, οδηγούνται στο συμπέρασμα πως “ο διευθυντής και οι εργαζόμενοι του Παραρτήματος της Πάρου, δεν πρέπει να αισθάνονται και καλά στις θέσεις τους, γιατί δεν έχουν την αρμοδιότητα να προκαλούν “αδικαιολόγητη σύγχυση…”, ισχυριζόμενοι πως αυτό “είναι έμμεση απειλή για τη λήψη μέτρων εναντίον τους, και ανοιχτή προσπάθεια τρομοκράτησης τους”. Ολοκληρώνοντας την απάντησή τους, υποστηρίζουν πως, “μόνη λύση για να αποτρέψουμε την καταστροφή μιας ακόμη κοινωνικής δομής στα νησιά μας είναι η κινητοποίηση της κοινωνίας και των φορέων της”.

Ετικέτες: