Επιτυχημένη η παρουσία της Σαντορίνης στην τουριστική έκθεση ITB 2015

  • Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2015 - 17:08

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Σαντορίνης στη μεγαλύτερη Τουριστική Έκθεση του κόσμου, International Tourismus Borse, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2015.

Οι τρεις πρώτες μέρες (4-6 Μαρτίου) απευθύνονταν στους εμπορικούς επισκέπτες και οι δύο επόμενες (7-8 Μαρτίου) ήταν αφιερωμένες στο κοινό.

Επιχειρηματίες και παράγοντες του τουριστικού κλάδου της Σαντορίνης, αξιοποιώντας το προωθητικό υλικό του νησιού και τις υποδομές του περιπτέρου, πραγματοποίησαν επαγγελματικές συναντήσεις με στόχο την προβολή του προορισμού στο εξωτερικό και την προσέλκυση επισκεπτών στο νησί μας.

Παράλληλα, οι tour operators και οι επαγγελματίες που επισκέφτηκαν το περίπτερο ενημερώθηκαν εκτενώς για την γαστρονομία, τις περιπατητικές διαδρομές και τις υποδομές του νησιού. Γνώση για τα παραπάνω έλαβαν και bloggers που ασχολούνται με τον τουρισμό, γραφεία και ταξιδιωτικοί πράκτορες, με τους οποίους και έγιναν σημαντικές επαφές.

Το περίπτερο της Σαντορίνης επισκέφτηκε και η κα αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία και δεσμεύτηκε να επισκεφτεί σύντομα το νησί μας.

Επιπλέον, μέσω διαδραστικής τεχνολογίας οι επισκέπτες και φίλοι της Σαντορίνης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εικονική πτήση πάνω από τη Σαντορίνη, την Καλντέρα και το Ηφαίστειο και να περιηγηθούν στους δρόμους του νησιού. Όσοι επισκέφτηκαν το περίπτερο, δοκίμασαν επίσης το φημισμένο κρασί της Σαντορίνης και φωτογραφήθηκαν για την fan page του νησιού μας.

Τον Δήμο Θήρας εκπροσώπησε στην έκθεση ο κος Λουκάς Μπελλώνιας.

Στη φετινή έκθεση ITB συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 εκθέτες, από περισσότερες από 180 χώρες και αναμένεται ο αριθμός των επισκεπτών να ξεπεράσει το περσινό σύνολο των 174.000 που επισκέφτηκαν την έκθεση.