Εκτός εμβέλειας ψηφιακού σήματος η Κίμωλος

  • Τετάρτη, 18 Μαρτίου, 2015 - 11:08

Την επιστολή του Δημάρχου Κιμώλου, Κωνσταντίνου Βεντούρη προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων καταθέτουν αναφορά οι Βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Μανιός, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος.

Στην επιστολή επισημαίνονται τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην παροχή των υπηρεσιών του νέου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος της Digea στο νησί.

“Παρ’ όλο που στις 6 Φεβρουαρίου 2015 η ψηφιακή μετάβαση «ολοκληρώθηκε», εν τούτοις απ’ότι διαβάζουμε πολλά μέρη της Ελλάδας δεν έχουν την «τύχη» να βλέπουν τον «υπέροχο ψηφιακό κόσμο».

Στον μακρύ αυτό κατάλογο, συμπεριλαμβάνεται και το χωριό της Κιμώλου. Είναι αλήθεια ότι μερικά σπίτια σε περιοχές του νησιού μας, πιάνουν σήμα από Μήλο και από Πάρο.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα σε λειτουργία οι αναλογικοί αναμεταδότες του Δήμου οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες του μεγαλύτερου τμήματος του χωριού.

Παρ’όλα αυτλα θέλουμε οι αρμόδιες αρχές να έρθουν και να κάνουν «μετρήσεις» για να έχουμε πρώτα μία εικόνα του τι συμβαίνει και στη συνέχεια να συναποφασίσουμε τι πρέπει να γίνει.

Ίσως η εγκατάσταση ψηφιακών αναμεταδοτών, κατάλληλα αδειοδοτημένων;

Είναι κρίμα οι Δημότες μας ξαναγυρίσουν στην εποχή των «ενισχυτών» των τεράστιων ιστών στις ταράτσες κλπ.

Οι προσπάθειες μας είναι, διαχρονική τοποθέτηση μικρών κεραιών χωρίς τεράστιους ιστούς και αντιρίδες έτσι ώστε να μην χαλάει και η οπτική αισθητική του παραδοσιακού οικισμού του χωριού.

Αν λοιπόν προηγηθούν οι μετρήσεις και αποφασισθεί τι πρέπει να γίνει, τότε η ψηφιακή μετάβαση θα γίνει ομαλά.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.”