Ενημέρωση του δημάρχου Μυκόνου για τη λειτουργία του αντλιοστασίου στην Αγία Σοφία

  • Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2015 - 10:23

Το αντλιοστάσιο στη θέση Αγία Σοφία επισκέφτηκε πρόσφατα ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ελέγχου που πραγματοποιεί ο δήμαρχος σε μονάδες άντλησης καθαρισμού και διοχέτευσης ύδατος στο δίκτυο ύδρευσης της Χώρας Μυκόνου.

Κατά την επίσκεψή του ενημερώθηκε για τις δυνατότητες απάντλησης ύδατος της μονάδας από το φράγμα του Μαραθιού, τις διαδικασίες καθαρισμού, διήθησης, και βελτίωσης ποιότητας του νερού καθώς και τις δυνατότητες παροχέτευσής του προς το δίκτυο ύδρευσης.

Συζήτησε επί τόπου με τον δημοτικό υπάλληλο για τον τρόπο και τα ωράρια λειτουργίας αλλά και για τυχόν προβλήματα ή ανάγκες που προκύπτουν κατά τους θερινούς μήνες όπου η ζήτηση και η κατανάλωση νερού είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω των επισκεπτών.

Ο δήμαρχος έκρινε μάλλον αναγκαία την παρουσία χημικού μηχανικού για την επίβλεψη της όλης διαδικασίας που πραγματοποιείται στη μονάδα, ενώ αναγνώρισε την προσφορά των εργαζομένων για την φροντίδα των εγκαταστάσεων, αλλά και την μέριμνά τους ώστε να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η 24ωρη λειτουργία κατά τους μήνες αιχμής.

Ο δήμαρχος Μυκόνου δήλωσε πως: «Η ενημέρωση σε θέματα ύδρευσης του νησιού είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο σε περιόδους λειψυδρίας όπως πέρυσι, αλλά και σε συνθήκες επάρκειας ύδατος. Η γνώση και η εμπειρία που ανακτάται σε κάθε περίπτωση βοηθά στο σωστό προγραμματισμό της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, κάτι που μας αφορά όλους.»

Επισκέψεις θα πραγματοποιούνται συχνά σε όλες της μονάδες παροχής ύδρευσης σε όλο το νησί, ώστε να υπάρχει πλήρης και ενημερωμένη αντίληψη.