Στη Σύρο ο Τέρενς Κουίκ για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ. στις Κυκλάδες

“Είμαστε το αναγκαίο καλό”

Παρουσία του υπεύθυνου επικοινωνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του κόμματος στη Σύρο, στο πλαίσιο της οποίας έγινε η επίσημη αναφορά στους υποψήφιους βουλευτές των Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στο νησί, ο κ. Κουίκ μετέβη στο ναυπηγείο όπου και συναντήθηκε με τους εργαζομένους και μέλη της διοίκησης, ενώ ακολούθως, είχε συζήτηση και με τον δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Προλογίζοντας την παρουσίαση των υποψηφίων, κατέστησε σαφές, πως, το ψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ. στο νησιώτικο νομό απαρτίζεται από ανθρώπους που εκπροσωπούν συγκεκριμένους κλάδους, που καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Βάσει της σειράς που καταλαμβάνουν τις θέσεις στο ψηφοδέλτιο, οι υποψήφιοι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. στο νομό είναι οι παρακάτω: Τριανταφυλλίδης Τριαντάφυλλος – Δημοσιογράφος, Σύρος, Τουλούπης Μιχάλης - Ιδιωτικός υπάλληλος, Νάξος, Πρωτόπαπας Μιχαήλ – Επιχειρηματίας, Νάξος, Ντόλκας Δημήτριος – Επιχειρηματίας, Πάρος, Χάλαρη Φλώρα - Δημόσιος υπάλληλος, Σαντορίνη, Φωσκόλου Μαργαρίτα - Οικιακά, Σύρος.

Υπερίσχυσε το συμφέρον της χώρας

Ιδιαίτερη μνεία πραγματοποίησε ο Τέρενς Κουίκ σχετικά με τον περιφερειακό Τύπο και τα περιφερειακά ΜΜΕ, των οποίων τη δουλειά εξήρε, αναγνωρίζοντας μάλιστα το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο καλούνται να επιβιώσουν αφού όπως τόνισε “για το αθηνοκεντρικό κράτος τα περιφερειακά ΜΜΕ δεν υπάρχουν”. Ο ίδιος σημείωσε μάλιστα, πως, οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι σε αυτά “κρατούν ψηλά τον πήχη της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά και της αντικειμενικότητας”. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ο Τουρισμός για τη χώρα αλλά και ιδιαίτερα για τα νησιά “είναι η πεμπτουσία της ευρωστίας”, υπενθυμίζοντας πως ο Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν έμπρακτα αυτό το πεδίο και δίνουν έμφαση, αναφέροντας ως απτό παράδειγμα τη θητεία της Έλενας Κουντουρά στην κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με όσα πρόσθεσε ο κ. Κουίκ είχε θετική πορεία καταφέρνοντας να αυξήσει το τουριστικό ρεύμα κατά 2 εκατ. Επισκέπτες, κάτι που μεταφράστηκε και σε αύξηση των εσόδων από τον συγκεκριμένο κλάδο. Επιπλέον, έκανε ξεχωριστή αναφορά στη συμμετοχή των ΑΝ.ΕΛ. στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως, “αν και υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές, ωστόσο ανάμεσα στα δύο κόμματα υπήρξε έντιμη συνεργασία”. Διευκρινίζοντας πως, οι ΑΝ.ΕΛ. την κρίσιμη στιγμή έθεσαν πάνω από το κόμμα το όφελος και το μέλλον της χώρας, απαρίθμησε μία σειρά από μικρές “νίκες” που πέτυχε η π. Κυβέρνηση στηνπροσπάθεια διαπραγμάτευσης. Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε πως κυρίαρχο θέμα είναι το ζήτημα του χρέους, το οποίο έχει κριθεί μη βιώσιμο αλλά και η δυνατότητα αναζήτησης ισοδύναμων μέτρων με ορισμένα που έχουν αποφασισθεί. Στόχος για τους ΑΝ.ΕΛ. Όπως συμπλήρωσε θέλησή τους είναι να μην επιτρέψουν την επιστροφή της εξουσίας στο παλαιό σύστημα και τους δούρειους ίππους των ξένων συμφερόντων, ενώ ταυτόχρονα, κατέληξε πως, επιθυμούν όλα τα στελέχη των δύο κομμάτων που συγκυβέρνησαν τελευταία (ΑΝ.ΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ) δεν συμμετέχουν σε λίστες διαφθοράς.

“Είμαστε το αναγκαίο καλό” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ καλώντας τον κόσμο που απογοητεύτηκε, να εξετάσει τα πράγματα με ρεαλισμό και νηφαλιότητα και να στηρίξει την προσπάθεια των ΑΝ.ΕΛ. ώστε την Κυριακή το κόμμα του να είναι “ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων”.

Καμία πιθανότητα δωρεάν παραχώρησης του στρατοπέδου

Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Γιώργο Μαραγκό αναφέρθηκε σύντομα ο Τέρενς Κουίκ, λέγοντας πως στην ατζέντα της μεταξύ τους συζήτησης τέθηκε το θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου, το ζήτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου ενώ υπήρξε αναφορά και για το ναυπηγείο. Διευκρινίζοντας ο ίδιος, πως οι ΑΝ.ΕΛ. δεν προχωρούν σε υποσχέσεις (κάτι που εξήγησε και στους εργαζομένους του Νεωρίου όπως ο ίδιος υπογράμμισε), κατέστησε σαφές, πως δεν υπάρχει ουδεμία πιθανότητα δωρεάν παραχώρησης του στρατοπέδου προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Με αφορμή δημοσιογραφική ερώτηση για να διευκρινίσει περαιτέρω το θέμα, ο συνεργάτης του μέχρι πρότινος Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου επί της ουσίας διέψευσε όποιες έμμεσες ή άμεσες αναφορές έχουν υπάρξει από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για το θέμα της πιθανότητας ή και προσπάθειας δωρεάν παραχώρησης, λέγοντας κατηγορηματικά πως προς τον δήμαρχο, “Εξήγησα πως η παροχή δωρεάν του στρατοπέδου δεν υπάρχει σαν περίπτωση”. Πρόσθεσε δε, πως, “Ο Πάνος Καμμένος είχε στη διάθεσή του έναν πολύ σφικτό προϋπολογισμό, δεύτερον έπρεπε να ανεβάσει το επίπεδο της αμυντικής δυνατότητας, το οποίο αν και είναι υψηλό πρέπει να γίνει καλύτερο” ενώ ολοκληρώνοντας το θέμα, ο κ. Κουίκ επανέλαβε πως, “ο καθένας πρέπει να βρει τα ισοδύναμά του”.