Από τον υπεύθυνο του τομέα Παιδείας της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Χρήστο Καφτηράνη

"Ο παραλογισμός και η ανευθυνότητα στο έπακρο"

  • Τετάρτη, 20 Απριλίου, 2016 - 12:17

Και η πρώτη και η δεύτερη φορά Αριστερά απέδειξε ότι για ένα πράγμα είναι ικανές. Να ξεθεμελιώσουν οτιδήποτε έχει μείνει ακόμη "όρθιο" στη Χώρα. Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας που να μην έχει γνωρίσει τις "καταστροφικές" παρεμβάσεις της Αριστερής κυβέρνησης. Η ανευθυνότητα, η ανεπάρκεια, οι πειραματισμοί και οι εμμονικές αντιλήψεις και ιδεοληψίες έχουν φέρει τη χώρα, κυριολεκτικά, στα πρόθυρα του χάους.
Από την οικονομία , όπου οι 4 στις 10 επιχειρήσεις θέλουν να μεταναστεύσουν κια αυτές που απομένουν κινδυνεύουν με λουκέτο. Στο Μεταναστευτικό όπου ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο HOTSPOT . Στον Πολιτισμό με τις ιλαροτραγικές περιπέτειες των κ.κ. Μπαλτά - Φάμπρ μέχρι και τον Αθλητισμό που ταλαιπωρείται από τις εμμονές και τους ανεύθυνους πειραματισμούς του κ. Κοντονή , όλα συνάδουν και παραπέμπουν σε πλήρη διάλυση.
Φυσικά μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα δεν μπορούσε το Υπουργείο Παιδείας να υστερήσει και να μείνει αμέτοχο.
Κάθε μέρα και μια ανακοίνωση.
Κάθε μέρα και μια νέα "προοδευτική" πρόταση οπισθοδρόμησης.
Αντί να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων π.χ. τεράστια εκπαιδευτικά κενά που προλήθηκαν από τις παραλείψεις και τους λάθος χειρισμούς. Αντί να προωθήσουν κανόνες αξιοκρατίας για τα στελέχη εκπαίδευσης. Αντί να επεξεργαστούν και να παρουσιάσουν ένα φιλόδοξο και σύγχρονο όραμα για την Παιδεία , συνεχίζουν τους πειραματισμούς με συνεχείς ανακοινώσεις και σκέψεις που διαταράσουν την  εκπαιδευτική κοινότητα στην πιο σημαντική περίοδο της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Θυμίζουμε , γιατί μάλλον το έχουν ξεχάσει , βρισκόμαστε λίγο πριν των πανελληνίων εξετάσεων.
Έτσι μετά από τα Θρησκευτικά , την αλλαγή της ύλης στο μάθημα της Ιστορίας , την κατάργηση των παρελάσεων και την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών , είδαν το φως της δημοσιότητας νέες "προοδευτικές σκέψεις"   του Υπουργείου Παιδείας. Τέσσερα χρόνια Γυμνάσιο - Δυο χρόνια Λύκειο και το μάθημα της Φυσικής και Χημείας να διδάσκεται από εκπαιδευτικούς με ειδικότητα "Μηχανολόγων".
Κύριοι πότε επιτέλους θα σοβαρευτείτε;;;;
Αν δεν μπορείτε , υπάρχει και άλλος τρόπος.
ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ!!!