Ανακοίνωση Δημοτικής Αρχής για την ανάγκη ορθολογικής χρήσης του

Συστάσεις Δήμου Νάξου για την κατανάλωση νερού

  • Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 2016 - 17:53

Λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων και κατ’ επέκταση των περιορισμένων αποθεμάτων ύδατος και ειδικά στους ταμιευτήρες της Φανερωμένης και των Εγγαρών, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εφιστά την προσοχή και ζητά τη συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης και όχι άσκοπης και πολλές φορές υπερβολικής κατανάλωσης του πόσιμου ύδατος.
Ο Δήμος καταβάλει κάθε απαιτούμενη ενέργεια και προσπαθεί για την εξασφάλιση επάρκειας ύδατος και για την ορθολογική διαχείρισή του, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη υδροδότηση όλων των περιοχών. Συγχρόνως, όμως, κρίνεται απαραίτητη η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια διαφύλαξης των αποθεμάτων, αποφεύγοντας τη σπατάλη και την αλόγιστη χρήση, καθώς είναι άμεσος ο κίνδυνος εξάντλησης των αποθεμάτων.
Το νερό παρέχεται στους καταναλωτές αποκλειστικά για τις ανάγκες ύδρευσης των ακινήτων και όχι για άλλες χρήσεις όπως άρδευση, πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών και δρόμων κλπ. Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε το νερό με οικονομία για να υπάρξει επάρκεια για όλους. Σε αντίθετη περίπτωση και χωρίς άλλες διατυπώσεις, θα βρεθούμε όλοι στη δυσάρεστη θέση διακοπής της υδροδότησης, αλλά και επιβολής διοικητικών προστίμων, όπως προβλέπεται από τους ισχύοντες κανονισμούς του δήμου και τη νομοθεσία.
Η αλόγιστη χρήση νερού σε περίοδο λειψυδρίας, για πλύσιμο οποιουδήποτε εξωτερικού χώρου, πλύσιμο αυτοκινήτων, πότισμα κήπων, πλήρωση βυτίων μεταφοράς, χρήση σε πισίνες και λοιπών παρόμοιων ενεργειών θεωρείται παράβαση και τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα κοστολογείται ανάλογα από  200,00€ και ανά παράβαση και θα διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής μέσα στην ίδια περίοδο απαγόρευσης.
Μόνο με οικονομία στη χρήση του νερού και με τη δική σας συνεργασία θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα έλλειψης νερού και να εξασφαλίσουμε την επάρκειά του, ώστε να μη λείψει από κανέναν.
Το νερό είναι υπόθεση όλων μας! Κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη! Μην την σπαταλάτε!

 

Ετικέτες: