Την κατά πολύ αυξημένη επισκεψιμότητα, λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου, καλείται να διαχειριστεί η Πάρος

Επόμενος στόχος η βελτίωση των υποδομών

Την τεράστια αύξηση της επισκεψιμότητας, που για τον Αύγουστο, έφτασε το 204%, καλείται να διαχειριστεί η Πάρος, στο πλαίσιο αξιοποίησης της υποδομής του νέου αεροδρομίου, το οποίο διατηρεί την εμπιστοσύνη των αεροπορικών εταιρειών.

Τη μεγάλη του ικανοποίηση για την προτίμηση των επισκεπτών, στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου, που επιτρέπει την προσγείωση μεγαλύτερων αεροσκαφών και το ήδη τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, έφερε την τριπλάσια τουριστική κίνηση στο νησί, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Olympic Air (Aegean), η οποία συνέβαλλε καθοριστικά στη χρηματοδότηση της κατασκευής των κτιριακών υποδομών.

Παράλληλα, η τεράστια, σε ποσοστό, αύξηση της εισόδου επισκεπτών, υποκινεί βελτιώσεις σε υποδομές, καθώς από την πλευρά του Δήμου Πάρου εκφράζεται η ανάγκη προετοιμασίας, προκειμένου, να εξυπηρετηθούν χωρίς προβλήματα οι επιπλέον τουρίστες, που αναμένεται να έχει το νησί, βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων.

«Απελευθέρωση της δυναμικής της Πάρου»

Σε συνέχεια της ενημέρωσης από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Πάρου, κ. Χρήστο Χριστόφορο, σε προηγούμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας, για 204% αύξηση των αφίξεων, η Olympic Air, εξέδωσε τα επίσημα στοιχεία για τον Αύγουστο (τον πρώτο μήνα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου), σύμφωνα με τα οποία, η εταιρεία μετέφερε 18.725 επιβάτες, τριπλάσιους σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, καθώς η ίδια υποστήριξε τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου με μεγαλύτερα αεροσκάφη, περισσότερες συχνότητες, αλλά και απευθείας σύνδεση με την Θεσσαλονίκη.

Επίσης, για να αποκτήσει δυναμική ως προορισμός η Πάρος, προσφέρθηκαν από την Olympic Air μέσα στον Αύγουστο περισσότερες από 10,000 θέσεις με 39 και 55 ευρώ από την Πάρο και την Αθήνα, αντίστοιχα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN και της Olympic Air, κ. Δημήτρης Γερογιάννης σε δηλώσεις του τόνισε, πως κατά πέραν του τριπλασιασμού της κίνησης, ακόμη παρατηρούνται τα πρώτα μόνο δείγματα της προοπτικής του προορισμού.

Όπως σημείωσε, για το 2017 και με επαρκή χρόνο για προπωλήσεις και δια-συνδεσιμότητα με όλο το δίκτυο εξωτερικού της ΑEGEAN από την Αθήνα, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακά.

Επισήμανε δε την ικανοποίησή του, καθώς η αποτελεσματική συνεργασία με την ΥΠΑ για την εκτέλεση του έργου του τερματικού σταθμού, με χρηματοδότηση και επίβλεψη της εταιρείας σε μόνο 102 ημέρες, αποδίδει ήδη σημαντικά.

Τέλος, δήλωσε υπερήφανος, σχετικά με τη συμβολή της εταιρείας στην απελευθέρωση της αναπτυξιακής δυναμικής της Πάρου.

Προετοιμασία για την υποδοχή του μεγάλου «κύματος»

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, τόνισε, πως εξαρχής, η πρόθεση τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και της κοινωνίας της Πάρου γενικότερα, ήταν η προσέλκυση κόσμου στο νησί.

«Είναι ένα νησί, που πραγματικά είναι “Θεού δώρο”. Έχει πολλές φυσικές ομορφιές και είναι ένα νησί, που “κάνει για όλα”. Είναι ιδανικό για όλα τα βαλάντια, μπορεί κανείς να περάσει που μπορεί να περάσει πάρα πολύ καλά, είναι ένα νησί αντιπροσωπευτικό των Κυκλάδων και του Αιγαίου, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη θάλασσα, τον ήλιο, τον παραδοσιακό οικισμό, αλλά και τη διασκέδαση μέχρι πρωίας. Διαθέτουμε όλες τις παροχές, που μπορεί να έχει ένα νησί», τόνισε.

Δεδομένων των παραπάνω, ο κ. Κωβαίος υπογράμμισε, πως η Πάρος διαθέτει τεράστια προοπτική, για άνοδο στον τουριστικό χάρτη της χώρας και στο πλαίσιο αυτό, η λειτουργία του νέου αεροδρομίου, αποτέλεσε ένα μεγάλο βήμα, το οποίο επιδιώχθηκε έντονα, από τη δημοτική αρχή, μέσω των ενεργειών της για την κάλυψη της αδυναμίας του κεντρικού κράτους, να ολοκληρωθούν οι κτιριακές υποδομές.

«Για τη δημοτική αρχή, το δεύτερο στάδιο είναι σε αυτό το ρεύμα των τουριστών, που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να έρθουν στο νησί και τώρα θα έρθουν, να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να εξυπηρετηθούν άρτια σε όλους τους τομείς, και να ξαναέρθουν», υποστήριξε, επισημαίνοντας, πως «αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα».

Όπως σημείωσε, θα υπάρξει προγραμματισμός, για το φετινό χειμώνα, «ώστε να μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων των ανθρώπων που θα θελήσουν να επισκεφτούν το νησί μας».

Συνεχίζοντας, ανέφερε, ότι «αυτό θα είναι μία δουλειά συλλογική», αλλά και ιδιαίτερα επίπονη, καθώς «όταν έχεις υποδομές ετών, οι οποίες δεν έχουν συνυπολογίσει την ανάπτυξη του “αύριο” και το πώς θα αντιμετωπιστεί ένα τεράστιο ρεύμα τουριστών – που αξίζει το νησί μας να έχει – δημιουργείται ένα σοβαρότατο πρόβλημα, που αυτή τη στιγμή, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, μέσα σε διάστημα ενός έτους – και θα το αντιμετωπίσουμε».

Σύμφωνα με το Δήμαρχο, στη δεδομένη περίπτωση, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τα εργαλεία που προσφέρει το ΕΣΠΑ, καθώς αφενός πρόκειται για μία εξαιρετικά μακρόχρονη και γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία δεν θα μπορέσει να καλύψει άμεσα τις ανάγκες, ενώ αφετέρου, δεν θα μπορέσει, ούτως ή άλλως, να καλύψει τις ανάγκες σε υποδομές, εφόσον πλέον, οι στόχοι έχουν αλλάξει, από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, η οποία τις είχε πρώτες σε προτεραιότητα, αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε όσο θα έπρεπε.

«Τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Εμείς, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα τα καταφέρουμε», δήλωσε, τονίζοντας, τέλος, ότι «έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, που σίγουρα ξέρει πώς να “παίζει μπάλα” και φυσικά, ξέρει να “βάζει γκολ”, οπότε είμαι σίγουρος, ότι θα το κάνουμε».