Απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Άνδρου, Χρήστου Βουραζέρη στον ΣΥΡΙΖΑ Άνδρου

"Αφήστε επιτέλους τη μικροπολιτική"

  • Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 7 Νοε. 2016 - 8:01

Την απάντησή του στην ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Άνδρου δίνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Άνδρου, Χρήστος Βουραζέρης με φόντο την κριτική που δέχθηκε για θέματα που άπτονται οικονομικών.

Η ανακοίνωση

Κάποιοι που δεν μπόρεσαν να αντέξουν τη δυσκολία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και μετά από λίγους μήνες «την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια» για άλλες πολιτείες με παχυλό μισθό και αρκετή δόξα προσπαθούν σήμερα να μας πουν τι;
Ότι όλοι οι Ανδριώτες που βλέπουν στο πρόσωπο του Λευτέρη Μπάλλα έναν άνθρωπο ικανό, ηθικό, άξιο, μαχητή στη ζωή, έκαναν λάθος που του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης από το 1989 έως και σήμερα.
Ότι όλοι αυτοί δεν είναι λογικοί και όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τη διαπλοκή και ανθρώπους «ανήθικους» που το μόνο που κοιτάνε είναι τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Ε, όχι κύριοι! Όσο ψηλά και αν είστε, τόσο εσείς όσο και οι φίλοι-συνεργάτες σας, ανώνυμοι και επώνυμοι, δεν είστε σε θέση να κρίνετε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άνδρου κο Λευτέρη Μπάλλα.  
Τον άνθρωπο που εκλέγεται από τους κατοίκους - και όχι μόνο - του Νησιού μας ανελλιπώς από το 1989 μέχρι σήμερα.
Είκοσι επτά χρόνια εμπιστοσύνης από τους δημότες του νησιού μας δεν έχετε το δικαίωμα να τα πετάτε στο κάλαθο των αχρήστων γιατί έτσι σας αρέσει ή έτσι κάποιοι σας υπέδειξαν.
Για ποια σπατάλη δημοσίου χρήματος μιλάτε και ηθική, όταν ο άνθρωπος αυτός προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να εισπράττει καμία απολαβή και όταν το έτος 2014 έχει πάρει 1.208,33€ ,το έτος 2015 έχει πάρει 4.055,01€ και μέσα στο 2016 έχει πάρει ως σήμερα 1.078,80€ ως αμοιβή για νομικές υπηρεσίες, για τον απλούστατο λόγο ότι  ο Δήμος στερείται των υπηρεσιών νομικού συμβούλου με πάγια αντιμισθία.
Για την αμοιβή δε της κάθε γνωμοδότησης καλό θα ήταν, πριν εκτεθείτε, να κάνατε ένα ερώτημα σε οποιονδήποτε δικηγορικό σύλλογο και να μάθετε τα θεσμοθετημένα κατώτατα όρια αμοιβής για κάθε νομική εργασία.
Επίσης, μπορείτε μετά χαράς στις λιγοστές πλέον παρουσίες σας στο Δημοτικό Συμβούλιο να εισηγηθείτε να μην παρέχεται νομική κάλυψη στους προηγούμενους αιρετούς, Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, αν και προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Γιατί, εντέχνως δεν είπατε, ότι οι γνωμοδοτήσεις αυτές αφορούσαν στη νομική στήριξη των πρώην Δημάρχων κ. κ. Ιωάννη Γλυνού και Εμμανουήλ Βάμβουκα.
Ψάξτε αλλού και δη στους συνεργάτες σας που φέρονται να είναι αναμεμιγμένοι σε «περίεργες» υποθέσεις που έρχονται στην επιφάνεια σιγά-σιγά , στους συνεργάτες σας που, κατέχοντας θεσμικές θέσεις, φέρονται να βοηθούσαν συγγενικά τους πρόσωπα να ξεχρεώσουν σε λίγα χρόνια δάνεια και οφειλές που είχαν, σε φίλους σας και υποστηρικτές σας που φέρονται να κυκλοφορούσαν με πλαστές πινακίδες επί ολόκληρα χρόνια  (κακό χωριό τα λίγα σπίτια, όλα μαθεύονται) και τώρα τους βλέπω, αυτούς και τους συγγενείς τους, να γράφουν περί ηθικής για το Λευτέρη Μπάλλα.
Την τιμιότητα, την ακεραιότητα και το ήθος του Λευτέρη θα το κρίνει πάλι ο λαός, όπως το έκανε  επί 27 ολόκληρα συναπτά έτη, όπως επίσης ο ίδιος λαός θα κρίνει εσάς και τους φίλους-συνεργάτες σας, ανώνυμους και επώνυμους.
Κλείνοντας, εγώ δεν έχω το δικαίωμα σας κρίνω, όπως το κάνατε εσείς λέγοντας «Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε ….».
 θα κριθούμε όλοι μας όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου….