Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Διαγωνισμοί για έργα επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων

  • Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, 2017 - 12:11

Τους πρώτους διαγωνισμούς για το 2017,  για συντηρήσεις και επισκευές σχολικών κτιρίων στα νησιά των Κυκλάδων,  προκηρύσσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Οι διαγωνισμοί αφορούν στα σχολικά κτίρια των Δήμων Μυκόνου, Κιμώλου, Φολεγάνδρου, Σίφνου και Κύθνου.

Το ζήτημα της σχολικής στέγης βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα της περιφερειακής αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, δεδομένης της κατάστασης των σχολικών κτιρίων στα νησιά της Περιφέρειας. Με στόχο την βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων.

Τονίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι η επισκευή και η συντήρηση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. Με την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής να διεκδικήσει  και να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους, παρέχεται μια επιπλέον, σημαντική πηγή χρηματοδότησης, μέσα από το ΠΔΕ της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων και την βελτίωση των συνθηκών παρεχόμενης εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι διαγωνισμοί για τα σχολικά κτίρια των Δήμων Μυκόνου, Κιμώλου, Φολεγάνδρου, Σίφνου και Κύθνου προκηρύσσονται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχου και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις προσφορές τους.