Ανακοίνωση της ΚΕΠΟΜ

Διήμερη επίσκεψη βουλευτών στη Μύκονο

  • Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2017 - 14:52

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης στο νησί της Μυκόνου, την Κυριακή 12/03/17 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τριών βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, Νικόλαου Μανιού και Αντώνη Συρίγου με μέλη της Κ.Ε.Πο.Μ ύστερα από κάλεσμα των πρώτων. Από την Κ.Ε.Πο.Μ. παραβρέθηκαν, η επικεφαλής της κίνησης Άννα Καμμή και οι αιρετοί Απόστολος Νάζος, Μάκης Μωράκης και Ματίνα Μανδηλαρά-Γάκα καθώς και άλλα μέλη της Κίνησης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των βουλευτών για τα μείζονα προβλήματα της Μυκόνου σε συνέχεια και του υπομνήματος που έστειλε η Κίνηση μας στους βουλευτές Κυκλάδων.
Ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου καταθέσαμε τις ανησυχίες μας και τις προτάσεις μας για τα φλέγοντα ζητήματα των παραλιών, της ανεπαρκούς στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, την ελλιπή λειτουργία της Πολεοδομίας, την αδυναμία ελεγκτικών μηχανισμών για την τήρηση της νομιμότητας, της κυκλοφοριακής συμφόρησης εξαιτίας και των ανεξέλεγκτων αδειών σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα, το μείζον πρόβλημα έλλειψης στέγης για δημοσίους υπαλλήλους και εργατικό προσωπικό καθώς και το ζήτημα που ανέκυψε με τον ΟΑΕΔ και ζητήσαμε την άμεση παρέμβασή τους.

Θέσαμε επίσης το ζήτημα του Γυμνασίου Μυκόνου και της ανάγκης για νέες αίθουσες καθώς και την αναγκαιότητα να προχωρήσει ο Δήμος στην επέκταση του σχεδίου πόλεως όχι μόνο για την επίλυση της στέγασης των μαθητών του Γυμνασίου αλλά και για την δημιουργία χώρων στάθμευσης. Οι βουλευτές κωδικοποίησαν τα ζητήματα και συμφώνησαν στην ανάδειξη των προβλημάτων και την προώθηση τους στα αρμόδια υπουργεία.
Πέραν των παραπάνω σημείων έγινε αναφορά και στο ζήτημα που προέκυψε με τους δασικούς χάρτες και την αναστάτωση που έφερε σε πολλούς συμπολίτες μας. Το ζήτημα εκτιμάται από τους βουλευτές ότι δεν έχει κλείσει και θα υπάρξουν διορθώσεις ώστε να αμβλυνθούν οι αδικίες  ενώ συζητείται η παράταση της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων.

Αμφότερες πλευρές δεσμεύτηκαν σε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ετικέτες: