Στοχοθεσία της Α.Δ. Αιγαίου για το 2013

Εκσυγχρονισμός της διοικητικής λειτουργίας

  • Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2013 - 06:00

Τη στοχοθεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για το έτος 2013 περιγράφει η από 22/3 απόφαση της Γενικής Γραμματέα της Α.Δ. Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση της ανταπόκρισης στις αυξημένες ανάγκες που απορρέουν από τον νησιωτικό χαρακτήρα του χώρου ευθύνης της, η Α.Δ. Αιγαίου θέτει ως στρατηγικούς στόχους για την τρέχουσα χρονιά, την άσκηση αποτελεσματικής αποκεντρωμένης διοίκησης, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη βελτίωση της διοικητικής λειτουργίας, τη βέλτιστη αξιοποίηση των γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειρίας του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, οι διοικητές της Α.Δ. αναμένεται να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της ανάλυσης των στόχων αυτών και της σύνταξης επιχειρησιακού πλάνου με επικέντρωση στον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών, στην αναλυτική περιγραφή καθηκόντων προσωπικού με αντίστοιχη ανάθεση αρμοδιοτήτων με βάση τα προσόντα του, ώστε να καταστεί μετρήσιμη η αξιολόγησή του, καθώς και στη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης των υπηρεσιών, σε ταχύτερη και καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών και βελτίωση της ποιότητας των αποφάσεων.

Οι στόχοι αυτοί θα εξειδικευτούν και θα επιμεριστούν αναλόγως και θα οριστούν δείκτες παρακολούθησης, θα τεθούν επιδιωκόμενες τιμές και θα προγραμματιστούν δράσεις για την παρακολούθηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.