Οι "Πολίτες κόντρα στον καιρό" για το νοσοκομείο Σύρου

"Επικίνδυνη η πολιτική για την υγεία"

Την αγωνία της εκφράζει η περιφερειακή παράταξη “Πολίτες κόντρα στον καιρό”, για την επικίνδυνη, όπως την χαρακτηρίζει, πολιτική για την υγεία.

Μάλιστα αναφέρει ότι η μείωση των ιατρικών θέσεων από το νοσοκομείο Σύρου είναι προγραμματισμένη, σημειώνοντας ότι θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους τους Κυκλαδίτες, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες των νησιών.

 

“Με πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων έγινε

συνάντηση-σύσκεψη φορέων της Σύρου για ενημέρωση από εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων και της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου

Σύρου σχετικά με το μείζον θέμα της περαιτέρω υποβάθμισης της υγείας στις Κυκλάδες. Η περιφερειακή παράταξη «Πολίτες Κόντρα στο Καιρό» που

συμμετείχε στη σύσκεψη, εκφράζει την αγωνία της και τον προβληματισμό της για την επικίνδυνη έως καταστροφική κυβερνητική πολιτική σε θέματα υγείας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό όλων των κατοίκων της περιφέρειας μας υπερασπιζόμενοι το αναφαίρετο δικαίωμα τους στην οριζόμενη από το σύνταγμα δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Εμφανώς προγραμματισμένη, η περαιτέρω μείωση των θέσεων ιατρών στο (πρώην Νομαρχιακό) Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, αντί της αναγκαίας αύξησης τόσο του ιατρικού όσο και του νοσηλευτικού αλλά και διοικητικού προσωπικού του, φοβούμαστε ότι θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση του σε Κέντρο Υγείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους τους Κυκλαδίτες αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες των νησιών μας.
Ζητάμε τόσο από την Περιφερειακή αρχή όσο και από όλους τους Δήμους των Κυκλάδων να πάρουν άμεσα την κατάσταση -τουλάχιστον της υγείας- στα χέρια τους και να αγωνιστούν για μια άρτια οργανωμένη και αποτελεσματική Δημόσια Υγεία. Οι στόχοι της τρόικας και η ανάλγητη κυβερνητική επιλογή για υποβάθμιση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, μειώνοντας το

προσωπικό και τις υποδομές τους, μόνο προς όφελος των ιδιωτών γιατρών θα καταλήξει.
Καλούμε τους πολίτες σε εγρήγορση, να δείξουν με τις κινητοποιήσεις τους προς πάσα κατεύθυνση ότι η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι δεν δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να πειραματίζεται με τις ζωές μας.

 

Διαβάστε ακόμα