Την τραγική καθυστέρηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καταγγέλλει ο Γιάννης Μαχαιρίδης

Δείχνει τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κυρίως, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών, θεώρησε υπεύθυνους για την καθυστέρηση του προγράμματος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ψηφιακής σύγκλισης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ.

“Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου” δήλωσε, “κατάθεσε ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση που υιοθετήθηκε από την ΕΝΠΕ και κατατέθηκε στα αρμόδια υπουργεία”.

Έκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου, ότι εάν δεν εγκριθεί άμεσα το πρόγραμμα, υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος προκειμένου να συμβασιοποιηθούν τα έργα και οι δράσεις, μέχρι τέλος Δεκέμβρη του 2013.

Στον κ. Μαχαιρίδη ανατέθηκε ο συντονισμός των ενεργειών της ΕΝΠΕ προς τα δύο υπουργεία, προκειμένου να εγκριθεί το πρόγραμμα.

Εντωμεταξύ, την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης για την νομοθετική ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στις Περιφέρειες να υλοποιηθούν προγράμματα κοινωνικής εργασίας.

Εξέφρασε όμως την αντίθεση του, στην ρύθμιση που προβλέπει τη μη κάλυψη των εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών από τον ΟΑΕΔ.

Πρότεινε η ΕΝΠΕ να υιοθετήσει την πρόταση οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων να καλυφθούν από τους φορείς που θα υλοποιήσουν τέτοια προγράμματα.