1o Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στη Λέρο

Κρίσιμη συνάντηση

Το πρώτο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στη Λέρο.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν οι 34 Δήμαρχοι της Περιφέρειάς μας και 91 Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν εκλεγεί από τα Δημοτικά Συμβούλια ως εκπρόσωποι του Δήμου στη Γ.Σ. της Π.Ε.Δ.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μιας και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι νέοι «Καλλικρατικοί» νησιωτικοί δήμοι, είναι πολλά, τόσο σε τεχνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Στην ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου, περιλαμβάνονται θέματα όπως είναι:

  • Τα οικονομικά των Ο.Τ.Α.

  • Η καταστατική θέση των αιρετών.

  • Το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα 2014-2020 (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης «Σ.Ε.Σ.»).

  • Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

Εκτός όμως των προαναφερομένων θεμάτων θα συζητηθούν και θέματα καίριας σημασίας που απασχολούν σήμερα τις τοπικές νησιωτικές μας κοινωνίες, όπως είναι αυτά της υγείας, της παιδείας και της συγκοινωνίας.

Στο Συνέδριό μας θα κληθούν να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν ουσιαστικά στις εργασίες του, αρμόδιοι εκπρόσωποι της πολιτείας, της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποί μας, κλπ, έτσι ώστε εκτός από την περιγραφή των προβλημάτων μας να αποφασιστούν κοινές και συγκεκριμένες δράσεις, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου μας, θα τιμηθούν προσωπικότητες από το χώρο των αιρετών της αυτοδιοίκησης, του στελεχιακού δυναμικού των Ο.Τ.Α., του επιστημονικού και κοινωνικού χώρου.